Welkom op de website van KLJ-Lubbeek. Wij zijn een +16 jeugdvereniging die ongeveer 35 leden telt. Wie we zijn, wat we allemaal doen, waar en wanneer? U vindt het allemaal op onze website. Opmerkingen of suggesties over de website zijn steeds welkom op website@kljlubbeek.be.


Kamp : 21 tot 31 juli 2019

Het einde van het KLJ-jaar komt bijna in zicht en dat kan maar 1 ding betekenen, namelijk dat we op kamp gaan! Zoals jullie al in de Maximaal konden lezen, gaan we dit jaar op kamp naar Geel en dit van 21 tot en met 31 juli.

Geel staat ook wel bekend onder de eretitel: "Barmhartige Stede". De Kempense stad is de zevende grootste stad van Vlaanderen in oppervlakte. We brengen het kamp door op de terreinen van KSA Berkven. We beschikken over 1 hectare aan terrein met onder andere een eigen voetbalgoal en een basketbalterrein. Naast deze faciliteiten hebben we ook een eigen bos van 0,5 hectare groot.

Het kampthema dit jaar is 'Back to Basics', wat betekent dat we allemaal gezellig buiten gaan slapen in tenten. We maken er onze eigen mini-camping van. We beschikken wel over gebouwen met de nodige nutsvoorzieningen, dus enkel het slapen zal in tenten zijn.

Waar:
Meulemakershoef 6
2440 Geel

Hoe:
De heen- en terug tocht gaan we samen met de fiets doen. We spreken op 21 juli om 10 uur af aan de lokalen. Op 31 juli komen we terug met de fiets en zijn we rond 17 uur terug in Lubbeek.

Kostprijs:
De prijs van deze luxe all-in vakantie bedraagt 280 euro. Als je de ingevulde tegemoetkoming van de CM meeneemt op de dag dat we vertrekken, kan je 5 euro per kampdag terugkrijgen. Dus dan kost het kamp nog maar 225 euro!

Inschrijven:
Je inschrijven kan je in 2 makkelijke stappen doen:

 1. Door een mailtje te sturen naar de leiding dat je mee gaat op kamp.
 2. 280 Euro over te schrijven op volgende rekening: BE64 7343 6000 0452 met als vermelding je naam.

Het is belangrijk dat je dit doet voor 30 juni 2019.

Meer info vind je in de Maximaal van juni.

Hopelijk zien we jullie allemaal op kamp!

SUMMERGLOW : zaterdag 29 juni 2019

Heb je zin om na een vermoeiende periode van studeren nog eens goed te gaan feesten of rustig een pintje te komen drinken?

Zaterdag 29 juni organiseert KLJ lubbeek Summerglow in het Libbeke in Lubbeek! We willen graag de zomer samen met jou inzetten! Je zal heel de avond kunnen genieten van zomerse drankjes en beats.

LINE UP: Nightlife DJ’s

Praktisch

Plaats: Zaal Libbeke - Gellenberg 16 A Lubbeek

Doors:21:00

Inkom: €5 (-1€ met flyer)

Klik op de foto voor meer info.

Zomerfeest : vrijdag 21 juni 2019

Het KLJ-jaar is bijna ten einde. De laatste activiteit is in zicht.
Maar, voordat jullie beginnen te huilen, we hebben de week erna nog een bangelijke fuif, en in juli gaan we ook nog op kamp! Maar dat wisten jullie natuurlijk al.

Deze vrijdag gaan we het KLJ-jaar gezellig samen afsluiten met een zomerfeest!
Laat al maar weten aan de mama dat je vrijdag niet thuis zal eten, want wij zullen op de KLJ de BBQ aansteken om jullie te voorzien van lekkere vlezekes en groentjes! We zullen er niet alleen eten, maar er zal zeker en vast ook wat randanimatie zijn.

Jammer genoeg is het eten in de winkel niet gratis. Daarom vragen we een kleine bijdrage van €5 per persoon (groenten en 1 vlezeke), + een som van €2 per persoon per extra vlezeke.
Ook is inschrijving verplicht, zodat we genoeg eten kunnen voorzien. Inschrijvingen VOOR donderdagavond.

Dus, even praktische opsomming:
Waar: Aan het KLJ lokaal
Wanneer: Deuren openen vanaf 19u30.
Hoeveel kost dat? €5 per persoon (groenten + 1 vlezeke), en €2 per extra vlezeke.
Hoe inschrijven? Stuur een mailtje naar zomerfeest@kljlubbeek.be met de boodschap dat je komt, en hoeveel extra vlezekes je zou willen. Het bedrag schrijf je over naar het rekeningnummer van KLJ Lubbeek (BE64 7343 6000 0452) met vermelding van jouw naam + "betaling zomerfeest", of je neemt de centjes vrijdag mee.

BEN VEGETARISCH! Vegetariërs mogen hun eigen dingen meenemen, omwille van praktische redenen.

We zien jullie vrijdag!

PS: zijn er bepaalde vlezekes die je écht graag zou willen hebben? Laat dit even weten. We kunnen niets beloven, maar we kunnen er wel rekening mee proberen te houden.

Zwerkbal : vrijdag 14 juni 2019

We weten allemaal dat de examenperiode mentaal zeer vermoeiend is en dat we de laatste weken niet actief zijn bezig geweest. Op de Klj hebben we hier een oplossing op gevonden! Zwerkbal spelen!!! Als die sport jullie iets zegt dan zijn jullie waarschijnlijk ook Harry Potter fans en anders zullen jullie de sport leren kennen op de activiteit van deze vrijdag.

Deze activiteit zal BUITEN zijn, doe daarom dus kledij aan waar je goed in kan bewegen en die vuil mag worden. Momenteel ziet het weer er heel goed uit voor deze vrijdag, dus nog eens een reden om naar buiten te komen.

Zoals altijd zal het lokaal open zijn vanaf 19u30 en begint de activiteit om 20u00.

Quiz : vrijdag 31 mei 2019

Om er voor te zorgen dat niemand zijn grijze massa verbrandt met de examens, bieden we graag een rustige opwarming aan. En hoe kan dat beter dan via een quiz? De vragen zijn zoals anders vooral gebaseerd op uiteenlopende triviale zaken.

Een quiz is uiteraard het leukst als er voldoende deelnemers zijn. En de laatste weken zijn de aantallen al te hard geslonken om er nu nog een examendipje bij te nemen. Kom dus zeker massaal af om er een toffe avond van te maken. (Wie zijn leerplanning evenwichtig gemaakt heeft zou de vrijdagavond ondertussen al uit gewoonte moeten vrijhouden.

Concreet:

Workshop improvisatietheater : 24 mei 2019

Een workshop improvisatietheater staat garant voor tonnen plezier!
Improvisatie of improv is een vorm van theater waarbij de acteurs het verhaal, de personages en de dialogen ter plekke verzinnen. Theater vanuit het niets dus!

Bij improvisatie kan je niets fout doen. Alles kan en alles mag! Zeg gewoon 'ja' op alles wat je medespelers aanbieden en sta versteld van het resultaat. Niets is te gek!

Tijdens de workshop zal een professionele docent ons verschillende tips en tricks geven om tot waanzinnige scenes te komen. Daarnaast stimuleer je ook een heel scala aan vaardigheden. Creativiteit, inlevingsvermogen, oprecht luisteren, focussen, vertrouwen, samenwerken, spontaal handelen,... Enkele voorbeelden van de vele vaardigheden die zullen worden gestimuleerd tijdens de workshop.

Zoals gewoonlijk begint onze activiteit om 20u stipt in ons KLJ-lokaal. Wees op tijd, telaatkomers zullen even moeten wachten! De deuren openen al om 19u30, dus je kan altijd al wat vroeger komen ;)

Boerderijspel : 17 mei 2019

De voorbije maand hebben we met behulp van de stickerverkoop en een succesvol ontbijt onze kas terug wat kunnen spijzen. Een dikke merci aan al diegenen die actief hebben geholpen door mee stickers te verkopen, te flyeren, ontbijten klaar te zetten of ontbijten rond te brengen. Ook bedankt voor de passieve, maar zeer belangrijke, hulp zoals reclame maken voor het ontbijt of ontbijt bestellen voor jezelf en je hele familie. Nu kunnen we terug enkele maanden genieten van onze klassieke vrijdag-activiteiten in aanloop van Summerglow.

De eerstvolgende activiteit zal over 1 van de peilers van KLJ gaan, namelijk de L. Een echt boerendorp kan nu eenmaal niet bestaan zonder zijn boeren. Kan jij je boerderij uitbouwen tot een productieparadijs of loop je verloren in het veld? Kom er vrijdag samen met je vrienden achter. Het spel zal in het lokaal doorgaan.

Om extra sfeer te garanderen is verkleedkledij aangeraden. Stof je boerenklakske dus al maar af en haal die salopet van de kapstok.

Concreet:

Het lokaal gaat open vanaf 19h30
De activiteit start om 20h00
Kledingstijl: Boeren

Ontbijt aan huis op moederdag : 12 mei 2019

Het is ondertussen een traditie geworden, die niet meer weg te denken is uit de Lubbeekse gezinnen. Op zondag 12 mei (moederdag) organiseren we weer ons jaarlijkse "Ontbijt aan huis" en dit al voor de 19° keer !

Ontbijt aan huis

Ieder jaar bezorgen wij aan meer dan 100 gezinnen in Lubbeek een uitgebreid en verzorgd ontbijt, en dit aan een heel democratische prijs :

Ontbijtpakketten

Wil je je "moeder des huizes" verrassen met moederdag ? Heb je geen zin om 's morgens naar de bakker te gaan ? Was je zo tevreden over ons ontbijt van vorig jaar ? Hoorde je de positieve reacties van mensen die ons reeds kennen ? Merk je nu pas ons aanbod ? Of wil je gewoon je plaatselijke KLJ steunen, omdat jij ook gelooft in een zinvolle jeugdbeweging ?

Het maakt niet uit waarom je kiest voor ons ontbijt, maar we zijn er wel van overtuigd dat je verrast zal zijn. Aarzel dus niet om ons je bestelling door te sturen !

De mol : vrijdag 3 mei 2019

Iedereen kent de mol van TV wel, maar blijkbaar zijn er ook een paar mollen op de klj. Deze vrijdag gaan we het een beetje anders spelen. Het doel van de mol is nog steeds dat hij/zij het spel moet saboteren en dat de leden de mol moeten ontmaskeren.

Het lokaal opent om 19h30 en de activiteit start om 20h.

Flyeren ontbijt : vrijdag 19 april 2019

We gaan flyeren voor ons jaarlijks moederdagontbijt. Het lokaal gaat open vanaf 19h30 en vanaf 20h zullen de Lubbeekse brievenbussen verwend worden met hun hoogsteigen flyertje.

Gelieve indien mogelijk met de fiets te komen, dan gaat het flyeren sneller.

Uiteraard is dat niet het enige wat jullie al kunnen doen om het ontbijt te steunen. Bestel alvast zelf een ontbijt voor je eigen moeder/vader/voogd/lief en of grootouders en scoor zo twee vliegen in 1 klap.

Narcos : vrijdag 12 april 2019

Deze vrijdag is het tijd voor Narcos! Met andere woorden we gaan een super cool smokkelspel spelen. We zullen niet alleen de handelswaar smokkelen tot in een van de grootste havens van Europa, maar ook de blaadjes telen. Maak je borst maar nat voor deze epische battle.

Tijdens het spel word je niet vuil, dus speciale kledij hoef je niet aan te doen. KLJ kleding is natuurlijk wel aangeraden of thema kledij.

Het lokaal is zoals steeds geopend vanaf 19:30 uur en we beginnen om 20 uur.

Latino night : vrijdag 29 maart 2019

Deze vrijdag gaan we onze beentjes losgooien op Latino beats! Maak die dansbeetjes dus alvast klaar om met ons mee te komen dansen.

Concreet gaan we eerst een leuk dansje oefenen, en dan zijn we ineens ook opgewarmd voor de enige echte Salsa.

De activiteit zal doorgaan in onze lokalen met extra ruimte zodat iedereen voldoende plaats heeft. Voor deze activiteit doe je het beste sportieve kleren aan waarin je goed kan bewegen.
Zoals altijd begint de activiteit om 20 uur en gaan de lokalen open om 19:30 uur.

+16-tocht : zaterdag 23 maart 2019

Over 2 weken gaat de +16-tocht door op zaterdag 23 maart, we zijn wat vroeg voor de uitnodiging maar dit is nodig voor de inschrijvingen.

De +16-tocht word georganiseerd door KLJ Vlaams-Brabant, zodat de tocht ook voor ons nog een verassing is. In de tocht zelf zitten leuke wendingen en veel verassingen.

Samenwerken, communiceren en onze ogen open houden is de boodschap als we graag de eindlocatie van de tocht willen bereiken!

Het programma is als volgt:
13u: Vertrek in de buurt van ons lokaal
19u: Einde tocht
20u: Start avondprogramma

De praktische zaken laten we jullie in de loop van de week van 18 maart weten, dan zijn deze ook voor ons duidelijker. Zoals om hoe laat zijn we terug thuis, wat met het avondeten, kledij,...

Aan deze tocht nemen ook andere KLJ's deel, dus de perfecte kans om elkaar te leren kennen !

Wil je graag deelnemen aan deze tocht ? Schrijf je dan in voor vrijdag 8 maart. Dit doe je door een mail te sturen naar tocht@kljlubbeek.be. We moeten iedereen inschrijven, dus vragen we om je echt voor deze datum in te schrijven zodat iedereen mee kan doen.

Cantus : vrijdag 15 maart 2019

Deze vrijdag mogen we op onze vaste vriendjes en vriendinnetjes na ook enkele speciale gasten verwachten. Niet alleen komen al de ervaren leden om onverklaarbare redenen nog eens massaal op tijd en vol enthousiasme, ook komen er niet 1, maar 2 gasten om de avond compleet te maken. Waarom komen al deze mensen opeens vraagt u zich allicht af? Dat het niet voor niets is moeten we jullie niet zeggen, dat het Cantus is vrijdag, is nog niet gezegd in deze mail.

Maar wat is dat, "een cantus"? Het broederlijk (en zusterlijk) samenzijn door middel van zang. Om te zorgen dat er geen kelen vastlopen, worden deze gesmeerd wanneer nodig. Dit alles ligt in de goede, wijze handen van de Cantor, deze man zijn woord zal wet zijn voor de Corona (jullie). Bij ongepast gedrag zal de Straffenmeester ingrijpen. Wat nu juist gepast gedrag is wordt bij de start van de cantus overlopen door de Cantor.

Omdat het smeren van de kelen in uitzonderlijke gevallen wel eens lijdt(bewuste fout) tot gladde situaties, is er een taxi-service. Om hieraan deel te mogen nemen (te zorgen dat er voldoende taxi's voorzien kunnen worden) moet je ten laatste donderdag een mailtje sturen met je naam.

De ritten zullen als volgt doorgaan:
19h15-19h45: Ophalen
23h00-01h00: Terugbrengen

Onder invloed met de auto rijden is uit den boze, en is zoals alle andere overtredingen op de wet niet verzekerd door jullie lidgeld. In België wordt er wettelijk zo goed als geen verschil gemaakt tussen de auto en de fiets wat de boete's en straffen betreft. Als je niet met de taxi-service komt en niet kan afgezet/opgehaald kan worden is het dan ook aangeraden om te voet te komen. (hier zijn wettelijk ook beperkingen aan maar teleporteren zit nog niet binnen de gangbare opties).

Drinken uit een glas is aangenamer dan drinken uit bekertjes, jullie mogen dan ook zelf een glas meenemen. Wie geen glas mee heeft, moet wel uit een bekertje drinken. Dit om achteraf geen bergen afwas te hebben. Met het milieu in het achterhoofd is het aantal wegwerpbekertjes beperken een nobel extraatje.

Het lokaal gaat open om 19h30 en de activiteit start om 20h. Te laat komen is een doodzonde die getuigt van gebrek aan respect voor de cantor en de corona. Verwittigen zal hier ditmaal niet bij helpen.

Pleinspelen : vrijdag 8 maart 2019

Deze vrijdag is het voor de eerste keer in 2019 actieve buitenactiviteit. Als extraatje hebben we met Frank onderhandeld over het weer en hiernaast kan je hiervan het resultaat bewonderen. Omdat het weer, weliswaar zelden, niet altijd even betrouwbaar is, is een jas toch aangeraden. Zoals altijd met pleinspelen zijn ook stevige schoenen en sportieve kledij een must.

Wat?
Pleinspelen
Waar?
Aan het lokaal (Binkomstraat 12a)
Wanneer.
Vrijdag 8 maart om 20h
Waarom?
Wekelijkse dosis vriendschap en pret
Wat meenemen?
Sportieve, stevige kledij die vuil mag worden

Zoals elke week het geval is, opent het lokaal om 19h30.

P.S. Er zijn douches in het lokaal, wie zich achteraf graag omkleedt of opfrist kan hier gebruik van maken.

The Great Gatsby : vrijdag 1 maart 2019

Deze vrijdag gaan we even onvergetelijke feesten organiseren als in the Great Gatsby. Met veel extravaganza, glitter, glamour en veel beroemde gasten. Haal dus maar de beste partyplanner in je boven want je zal het nodig hebben.

Bij deze activiteit hoort natuurlijk ook een dresscode (referentie zie de film).
PS: Het is een binnenspel dus je kleren gaan niet vuil worden.

Start om 20 uur, het lokaal is open vanaf 19:30 uur.

Klimaatspel : vrijdag 22 februari 2019

Het klimaat is nu al een tijdje zeer brandend nieuws met de klimaatspijbelaars. Dit laat ook ons niet helemaal onberoerd. Deze vrijdag gaan we wat dieper in op het klimaat en milieu tijdens een informatief spel. Het gaat geen saaie uiteenzetting zijn maar een leuk spel dat we binnen spelen. Hierin komen we meer te weten over het klimaat/milieu en wat wij er thuis en op de KLJ aan kunnen doen.

Kom jij mee doen met de weg naar een schoon klimaat?

@ KLJ lokalen om 20 uur, vanaf 19:30 uur zijn de lokalen al geopend.

Jump and Bounce : vrijdag 15 februari 2019

Voor diegene die er al een tijdje naar uitkeken, deze vrijdag is het zover. KLJ Lubbeek gaat naar een trampolinepark!
Voor diegene die nu denken: what the fuck is een trampolinepark? Een opsomming wat er allemaal te doen is:

 • Basketball Court: Dunken wordt een pak makkelijker met behulp van een trampoline!
 • Main Court: Spring als een bezetene van trampoline naar trampoline, of doe salto na salto op de lange trampoline!
 • Ninja Course: Daag elkaar uit en test je behendigheid, kracht en durf op de Ninja Course! Kan jij de snelste tijd neerzetten?
 • High Performance Trampoline: "The sky is the limit". Maar op deze trampoline misschien toch niet?
 • Dodgeball: Bewijs je duik- en werpkunsten op de Main Court door een potje dodgeball te spelen tegen elkaar! Of liever een potje Volleybal? Kan ook!
 • Foam Pit: Lanceer jezelf vanaf een trampoline, of spring van de duiktoren en laat je neerploffen in de foampit!

We kunnen deze supercoole activiteit jammer genoeg niet helemaal gratis maken. Daarom vragen we 8 euro als je meegaat. Wat krijg je uit deze 8 euro?

 • Vervoer heen en terug. Het trampolinepark ligt in Mechelen
 • 2 uur springplezier
 • Een speciaal paar trampolinepark-kousen. Deze mag je mee naar huis nemen.

PRAKTISCH:

 • Vertrek om 18u45 aan het lokaal.
 • Inschrijven VOOR woensdag 13/02 om 23.59u.
 • Inschrijving vervolledigen door 8 euro over te schrijven of cash mee te nemen. (BE64 7343 6000 0452)
 • Zorg dat je sportieve kledij aanhebt. Trampolinespringen met een jeans is niet zo comfortabel.

Heb je thuis nog kousen liggen van een ander trampolinepark? Neem deze maar mee! De kans is groot dat je deze gratis kan omruilen voor een paar kousen van het trampolinepark in Mechelen. Je zal dan ook 3 euro minder moeten betalen.

Lukt het niet om tegen 18u45 aan het lokaal te zijn, maar zou je wel tegen 19u30 in Mechelen kunnen geraken? Laat even iets weten aan de leiding, en dan zoeken we voor jou een oplossing!

Are you the one ? : vrijdag 1 februari 2019

Nu Blind Getrouwd zijn intrede weer heeft gemaakt, doen wij onze eigen variant van Are you the one.
Heb jij altijd al je ware match bij de KLJ willen ontdekken? Wel kom dan zeker deze vrijdag want als alle stralen licht geven, dan win je niet alleen je ware KLJ match maar ook een mooie prijs.

Wat, waar, hoe wanneer? Om stipt 20 uur start de activiteit, om 19:30 zijn de lokalen open.

We zien jullie dan om allemaal uit te blazen van de examens.

Braakballen en pluis : vrijdag 25 januari 2019

Deze vrijdag zal er een externe natuurspecialist ons een hele avond uitleg komen geven over uilen. Deze beestjes leven bij ons in de bossen, maar de meeste leden zullen hier waarschijnlijk niet veel over weten.

Tijdens de activiteit gaan we vooral de braakballen van een uil onder een loupe nemen. Letterlijk. We zullen ze uitpluizen, en kijken wat de uiltjes allemaal gegeten hebben.

Om de vrijdagavond zo vlot mogelijk te laten verlopen, werd er gevraagd om een bureaulamp mee te nemen. Indien je thuis een microscoop of een vergrootglas hebt liggen, mag je dit zeker ook meenemen!

PS: Aan alle studenten die nog examens hebben, veel succes!
Aan al de rest: geen excuses om thuis te blijven!

Scheire en de schepping : vrijdag 18 januari 2019

Vrijdag zullen wij ons met verregaande vreugde verdiepen in de schepping en haar schepsels, een zeer belangrijke missie waarbij ik jullie hulp zeker kan gebruiken!

Jullie zullen de opdracht krijgen om waarheden en raarheden van vroeger en nu te achterhalen, en daarmee punten verdienen. Op het einde zal er dan op een totaal arbitraire manier een winnaar worden aangeduid!

Er zullen niet alleen vragen worden gesteld, maar jullie zullen ook verschillende wetenschappelijke experimenten moeten uitvoeren! Iedereen zegt dat Jezus op water kan lopen, maar wisten jullie dat jullie zelf ook op water kunnen lopen? Kom het vrijdag ontdekken, samen met veel meer.

Sport (indoor) : vrijdag 11 januari 2019

In deze donkere periode van examens/start van het school is het tijd voor wat ontspanning om de nodige stress te ventileren. Maar ook tijd voor de nodige inspanning na de feestdagen met uitgebreide buffetten en de vele aperitiefjes. Daarom dat we ons vrijdag van onze sportiefste kant laten zien om onze conditie terug wat op pijl te brengen.

Plaats van afspraak?
Lokaal vanaf 19:30 uur, we vertrekken om stipt 19:45 uur naar het schooltje.
Of om stipt 20 uur aan het schooltje.

Gezelschapsspelen : vrijdag 4 januari 2019

Ik hoor jullie al denken: het is al het hele jaar geen KLJ geweest! Wij hebben nood aan KLJ!
En jullie hebben gelijk. Maar daar komt deze vrijdag verandering in! Met onze eerste activiteit van het jaar vliegen we er meteen in!

Wegens omstandigheden zal de activiteit "Scheire en de schepping" (welke voor deze vrijdag gepland stond) verwisseld worden met de gezelschapsspelen. Met andere woorden, deze vrijdag zullen we genieten van een supergezellige avond vol gezelschapsspelen, en op 18 januari zal Scheire en de schepping plaatsvinden!

In het kort: deuren openen om 19u30. Activiteit begint stipt om 20u. Wees op tijd

Nog een gelukkig nieuwjaar, en tot vrijdag!

Inspraak : vrijdag 28 december 2018

In deze feestelijke periode wordt er door iedereen volop gegeten, gedronken en worden er cadeautjes uitgewisseld. De eerste twee hebben we vorige week al kunnen doen op de kerstreceptie. Deze week resten ons dan nog enkel de cadeautjes, en wat is er een beter cadeau dan inspraak in jullie eigen jeugdvereniging?

Wat houdt de activiteit in?
De groep wordt ingedeeld in groepjes van mensen met gelijkaardige eigenschappen om dan met behulp van tal van methodiekjes wat na te denken de KLJ.

Over wat gaat het zoal gaan?
O.a. de KLJ vroeger, nu en later. Ook zal er tussendoor ruimte zijn om anoniem vragen te stellen over de werking. Denk dus op voorhand gerust al eens na.

Moet ik zelf een fysiek cadeautje meenemen?
Neen, een positieve, geëngageerde gedachtegang is al meer dan voldoende.

Tijdstip en plaats:
In het lokaal, het opent om 19h30 en de activiteit start om 20h.

Kerstfeestje : vrijdag 21 december 2018

Vrijdag 21 december is het ons Kerstfeestje. Jullie hebben het juist op de kalender gezien dat het geen kerstgala is. We vonden het tijd voor vernieuwing en innovatie op dit vlak. Wat kan je verwachten van dit spetterende feestje? Veel sfeer, leuke spelen en lekkere hapjes. Tussen de spelen door kan je genieten van warme en koude hapjes en op het einde natuurlijk de desserts.

We vragen wel dat je je inschrijft voor het kerstfeestje tegen woensdag 19 december. Dit om onze logistiek rond te krijgen zodat er voldoende is voor iedereen.

Het kerstfeestje begint om 20 uur stipt en de dresscode is casual chic.

Hoe schrijf je je in? Je stuurt een mailtje naar kerstfeest@kljlubbeek.be met de melding dat je mee doet.
Daarna stort je 10 euro op de KLJ rekening met de vermelding van je naam.
Het rekeningnummer is BE64 73433 6000 0452. We vragen deze bijdrage zodat je de avond zelf kan genieten zonder iets te betalen en we jullie op vlak van de hapjes en drankjes kunnen verwennen.

Stijlpaus : vrijdag 14 december 2018

Sommige leden zijn over de jaren heen al met interessante outfits naar de klj gekomen, maar op de activiviteit van deze vrijdag wordt jullie mode/swag kennis echt getest en zullen we eens zien wie de grootste stijlpaus is van de klj.

We spreken om 20 uur aan de lokalen af, het lokaal is al open vanaf 19:30 uur.

Karaoko : vrijdag 7 december 2018

Zoals jullie allemaal wel weten is het deze vrijdag tijd voor onze jaarlijkse zangsessie. Dit onder de vorm van een Karaoke. Voor wie dit de eerste karaoke is, er zijn tot 4 microfoons beschikbaar, dus samenzang gaat als je je graag eens laat gaan op wat jeugdklassiekers.

Wie nog van bepaalde liedjes de lyrics of een karaokeversie wenst, kan dit doorsturen tot en met donderdagavond. (Met duidelijke vermelding van de titel en zanger + "Lyrics" of "Karaoke").

Het lokaal gaat open om 19h30 en vanaf 20h zal er volop gezongen worden.

Winterse bierenavond : zaterdag 1 december 2018

We hadden al een tijdje een idee om iets extra's te doen voor jullie. Zodat jullie niet 1 maar 2 keer op een jaar elkaar zien. Deze keer gieten we het in een concept van een Winterse Bierenavond. Op deze avond zijn niet alleen jullie welkom maar ook anderen. Dus wou je altijd al eens tonen welke leuke jeugdbeweging je had? Twijfel dan niet en neem al je vrienden mee.

Deze winterse avond gaat door op zaterdag 1 december in onze lokalen om 20 uur. Natuurlijk zijn er niet alleen bieren te verkrijgen maar ook warme winterse dranken en een assortiment van een frisdrank.

Bij aankomst kan je ervoor kiezen om de bieren afzonderlijk te proeven of om een van onze trajecten, die we zorgvuldig voor jullie hebben uitgekozen, te volgen. Deze zijn: het winter traject, fruittraject, weissbieren,...

Als extra service bieden we jullie een taxidienst aan waarbij we jullie veilig en wel thuis afzetten. Deze zal vanaf 23 uur om het uur rijden.

Bosspel : vrijdag 30 november 2018

Het begint al wat kouder te worden in België waardoor het vroeger donker wordt en later licht. Het wordt is tijd dat we de L in KLJ gebruiken en dat we in de natuur gaan spelen.

Daarom gaan we deze vrijdag een bosspel spelen.

Je kan best stevig schoeisel aandoen en een zaklamp meenemen.

Zoals gewoonlijk zal het lokaal open zijn vanaf 19u30 en begint de activiteit om 20u. Kom op tijd want we vertekken stipt om 20u naar het kalvariebos.

Toneel : vrijdag 23 november 2018

Het is vrijdag terug tijd voor onze nodige portie cultuur. Dit kunnen we nergens beter doen dan naar onze eigen lokale toneelkring gaan De Zonnebloem. Dit jaar gaan we naar het toneelstuk Dwazen kijken. Het is een romantische komedie die het verhaal van Leon vertelt, een jonge onderwijzer die les gaat geven in een klein dorpje. Onmiddellijk bij zijn aankomst ontmoet hij dorpelingen met een vreemd gedrag. Er is duidelijk iets fout met de inwoners.

Dit spetterend toneelstuk is helemaal gratis voor jullie. Dus schrijf je vlug in via toneel@kljlubbeek.be om te zeggen dat je met ons mee komt. Je kan je ten laatste inschrijven op woensdag 21 november en dan gaan we de kaarten bestellen.

Het toneel zelf begint om 20 uur. Dus we verwachten jullie om 19:30 uur aan het lokaal zodat we samen naar daar te kunnen gaan. Kom je rechtstreeks naar de toneelzaal? Geen probleem, dan verwachten we je om 19:45 uur aan de toneel zaal.

Strat-Ego : vrijdag 16 november 2018

Nu het Sint-Maartensvuur achter de rug is, is de volgende vrijdagactiviteit al in aantocht. Zoals de naam van de activiteit doet vermoeden zal het winnende team het spel tactisch moeten aanpakken. Twee uur lang zal er dan ook moedig gestreden worden om dominantie over het groot-Lubbeekse rijk. Wie wordt er keizer?

Het lokaal gaat open om 19h30 en we starten om 20h. Omdat een deel van het spel buiten zal doorgaan is het aan te raden om stevige schoenen en een jas aan te doen.

Sint Maartensvuur : zaterdag 10 november 2018

Deze vrijdag is het geen activiteit omdat op zaterdag 10 november het Sint Maartensvuur doorgaat. Naar goede gewoonte helpen we op dit event van 11.11.11. De winst die deze avond gemaakt wordt gaat ook rechtstreeks naar hen.

Dit jaar is er wel een aanpassing in de rolverdeling. We gaan dit jaar de frisdrank en het bier schenken, de scouts doet de opbouw en de opruim. Er mag dit jaar helaas geen jenever meer geschonken worden door de gemeente. Wel schenken we ook dit jaar ons KLJéke!

Het Sint-Maartensvuur begint naar goede gewoonte nog steeds om 18 uur. We zoeken dan ook nog mensen om ons mee te helpen met drank schenken. Via deze link kan je je naam invullen op de werklijst: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Cr5DHICXpCJhWnCEzkMo1T0hFfuHd9WJhF_hRS5L1_4/edit?usp=sharing

Dit is de link naar het facebook event: https://www.facebook.com/events/510722519338590/

Low budget koken : vrijdag 2 november 2018

Deze vrijdag is het weer tijd voor een geweldige activiteit!

We hebben op het weekend gezien dat er al een paar keukenprinsesjes op de klj zijn maar nu wordt het tijd om jullie kook talenten echt naar boven te halen.

Afspraak vanaf 19:30u in het lokaal, waar we om 20u van start zullen gaan.

Halloweekend : 26-28 oktober 2018

Zoals jullie al allemaal in de Maximaal konden lezen, gaan we binnenkort al op weekend! We vertrekken op vrijdag 26 oktober om 19 uur en komen zondag 28 oktober terug om 18 uur. Dit jaar gaat het weekend voor het eerst in thema zijn. Sommigen onder jullie hadden het goed gegokt, het is inderdaad in Halloween Thema! Schrijf je vlug zo dat je mee kunt sidderen en beven op ons weekend!

Het weekend gaat doorgaan in Putte, dit is het adres:
Oep de Neuvel
Schaapstraat 2A
2580 Putte

De prijs voor dit all-in weekend van pret en plezier bedraagt 50 euro.

Als je wil meegaan op een fantastisch weekend dan moet je je inschrijven voor 19 oktober.
Maar hoe schrijf je je nu in ? Dat doe je door eerst een mailtje te sturen naar weekend@kljlubbeek.be om te zeggen dat je mee gaat. Dan stort je het bedrag op de rekening BE64 7343 6000 0452 met als mededeling “Inschrijving weekend naam achternaam”.

(Heb je dan nog training of iets dergelijks, laat dan iets weten aan de leiding en dan zoeken we een oplossing.)

Wat moet je zeker meenemen:
* Slaapgerief: onderlaken (er zijn GEEN bedden), kussensloop, slaapzak of laken en deken
* Toiletgerief
* Persoonlijke medicatie
* Gewone kledij en sportieve kledij
* Griezelkleren en atributen
* Rugzak
* KLJ-sjaaltje, T-shirt, pet,....
* Kledij die vuil mag worden
* 10 euro poef voor de bar-time ‘s avonds
* Zaklamp

Voor dit weekend zoeken we ook nog enkele chauffeurs. Als je graag met de auto tot daar wilt rijden of iemand van je ouders dit kan doen zijn we je ontzettend dankbaar. Als je dit wilt doen dan vermeld je dit ook in je mailtje.

Dorpsspel : 19 oktober 2018

Het is weer tijd om Lubbeek City onveilig te maken.
De KLJ van Lubbeek heeft deze vrijdag een dorpsspel op de activiteitenkalender staan!

Jullie zullen in groepjes worden verdeeld, en deze groepjes zullen 2 uur lang strijden om de titel van winnaar van de avond. De opdrachten zullen alle capaciteiten binnen je team aanspreken, dus ik geef al als tip dat je best zoveel mogelijk variatie binnen je team hebt! En wie weet krijgt het winnende team niet alleen de titel "winnaar van de avond", maar ook een lekkere prijs. Benieuwd? Kom dan zeker af.

Momenteel geven ze droog, maar redelijk koud. Kijk de avond zelf nog even het weer na en zorg dat je de juiste kleding aanhebt. We zitten namelijk heel de avond buiten.

PS: Deze vrijdag is het Dag van de Jeugdbeweging! In de ochtend kan je in Leuven genieten van een gratis ontbijt. Meer info zal volgen via facebook.

Zit je niet in Leuven op school? Geen nood, alle steden hebben wel een leuke actie. Check www.dagvandejeugdbeweging.be voor alle acties in de buurt!

Millennialspel : vrijdag 12 oktober 2018

Deze vrijdag is het weer tijd voor een geweldige activiteit. Sociale media is zo belangrijk geworden in de wereld dat, als je er niet op zit, je alle info over je vrienden/de maatschappij mist. Er wordt gezegd dat de millennials het beste kunnen omgaan met deze verschillende netwerken. We zullen vrijdag zien of dit wel klopt.

De lokalen zullen om 19u30 openen, en op 20u zal de activiteit beginnen.

Pleinspelen : vrijdag 5 oktober 2018

Het is ondertussen al tijd voor de 2de activiteit van het jaar. Om het jaar meteen goed in te zetten, doen we deze vrijdag pleinspelen! omwille van praktische redenen (verlichting, beter terrein,...) gaan de pleinspelen ook dit jaar door op de voetbalvelden van SMS Lubbeek.

De lokalen openen om 19.30u, en om 20u stipt vertrekken we richting de voetbalvelden! Wees dus op tijd!

Kleine tip: kleding waarin je makkelijk kan bewegen is aangeraden.

ps: hiernaast een sfeerfoto van de pleinspelen enkele jaren geleden!

Terugkomdag : zaterdag 29 september

Binnen enkele dagen vind de tweede editie van onze terugkomdag plaats in onze lokalen. We willen je er graag even aan herinneren om deze avond vrij te houden. Zo kunnen we samen het werkjaar goed inzetten.

Net zoals vorig jaar zullen jullie getrakteerd worden op een welkomstdrankje en later op de avond volgt er een kleine verassing.

Deze avond staat terug in het teken van jullie. Dus waar het om draait is het gezellig samen zijn onder vrienden, de band terug aanhalen, … Omdat jullie vorige editie zo talrijk aanwezig waren, hebben we beslist om de binnenruimte wat te vergroten zodat we allemaal comfortabel kunnen staan of zitten.

We hopen dat jullie dan ook weer talrijk aanwezig zijn voor deze tweede spetterende avond. Nodig zeker ook je vrienden van vroeger uit om deze avond nog beter te maken. Elke generatie is welkom!

Hier vinden jullie de link naar het facebook event: https://www.facebook.com/events/239741446591652/

Hopelijk tot dan!

Startactiviteit : Vrijdag 28 september 2018

Deze vrijdag is het eindelijk zover, na een lange, KLJ-vrije periode kunnen we elkaar eindelijk eens allemaal terugzien op de startactiviteit! Het opzet is om wat simpele kennismakingsspelletjes te spelen met de nieuwe leden en eenmaal het ijs gebroken is over te vloeien in een groter, volledig uitgewerkt spel.

Waar?
Aan onze lokalen (Binkomstraat 10, 3210 Lubbeek).

Wanneer?
28 september van 20h tot 22h.

Lidgelden
Het lidgeld is dit jaar bij KLJ-nationaal opgeslagen, deze opslag trekken wij dan ook door naar onze afdeling. Voor de A-leden wordt het lidgeld 25 euro (i.p.v. 20) en voor de B-leden blijft het 15 euro. Dit is nog altijd minder dan wat je kan terugtrekken via de CM. (Indien iemand vragen/hulp nodig heeft bij papierwerk helpt onze secretaris, Wouter Vandenplas, u hier graag mee verder).

Wat krijg je in ruil voor je lidgeld?
* Een heel jaar vol toffe activiteiten.
* Bij je eerste jaar lidmaatschap een gratis sjaaltje op kosten van KLJ Lubbeek.
* Verzekering voor lichamelijke ongevallen tijdens al de KLJ-activiteiten.
* 4x jaarlijks een ledenmagazine met al de nodige info over onze activiteiten.
* Een oppeppertje om je door de examens te helpen.
* En nog veel meer.

Peter-meter-systeem
Ook dit jaar gaan we de integratie van de nieuwe leden proberen te vergemakkelijken met een peter-meter systeem. Dit houdt in dat elk nieuw lid een individuele contactpersoon krijgt . Als peter/meter beantwoord je de vragen die jou pete-/metekindje heeft en stuur je sporadisch een sms om hun in te lichten over de volgende activiteiten. Wie peter/meter wil worden, stuurt een mail terug sturen én is om 19h30 aan het lokaal extra info.

Tot op de startactiviteit.

Ook niet onbelangrijk is de terugkomdag dit weekend op zaterdag 29 september om 20h. Hier zijn alle oud-leden van harte uitgenodigd om eens een kijkje te komen nemen naar het nieuwe lokaal. En ook vooral om verhalen van vroeger en nu uit te wisselen. Zijn je ouders bij de KLJ geweest of ken je nog oud-leden via-via, twijfel er dan niet aan om de afbeelding in bijlage door te sturen zodat we zoveel mogelijk mensen bereiken

Flyeren : vrijdag 21 september 2018

Het KLJ-jaar is al bijna terug begonnen en jullie top-leiding heeft al hard zitten werken om er voor jullie een geweldig jaar van te maken.

Deze vrijdag 21/09 starten we helaas nog niet met de KLJ maar we gaan wel heel Lubbeek flyeren om nieuwe leden aan te werven.

Het flyeren zal om 20u beginnen dus zorg dat je op tijd aan het lokaal bent. Vergeet je sjaaltje zeker niet mee te nemen voor deze activiteit. Ook je fiets, een zak (om flyers in te plaatsen) en een fietslampje zullen zeker handig zijn om het rondbrengen van de flyers te vergemakkelijken.

Wees er zeker bij!

Flyer ledenwerving