Welkom op de website van KLJ-Lubbeek. Wij zijn een +16 jeugdvereniging die ongeveer 35 leden telt. Wie we zijn, wat we allemaal doen, waar en wanneer? U vindt het allemaal op onze website. Opmerkingen of suggesties over de website zijn steeds welkom op website@kljlubbeek.be.


Jerre Tracteur : vrijdag 22 juni 2018

Jerre Tracteur

Ik moet jullie helaas het trieste nieuws vertellen dat het KLJ werkjaar er bijna op zit, daarom is deze vrijdag onze eindactiviteit. Maar niet getreurd want deze word een spetter van formaat. Na deze vrijdag zien we elkaar toch nog een paar keer, meer bepaald met de Opendorpsdagen en natuurlijk op ons SUPER DELUXE kamp.
PS: Vergeet je zeker hiervoor niet inschrijven voor 1 juli!

Wat gaan we nu doen met Jerre Tracteur? Voor de Tracteur gaan we een wagen voor de tractor helemaal inkleden in KLJ stijl voor de tractorrondritjes op de Opendorpsdagen. Is dit niets voor jou ? Dan kan je mee koken met de enige echte Jeroen 'Jerre' Meus. De Jerre staat bekend om zijn fameuze 'Haute dogs' deze gaan wij recreëren. Maar niet alleen zijn 'Haute dogs' staan op het menu maar ook enkele makkelijke nagerechten.

Plaats van afspraak: Lokaal, welkom vanaf 19:30 en we beginnen om 20 uur.

Het leven zoals het is - fruit : vrijdag 15 juni 2018

boomgaard

Deze week gingen we normaal naar een boomkwekerij op bezoek. Dit kan niet doorgaan omdat ze daar op vakantie zijn. Maar niet getreurd, want in plaats daarvan, gaan we op bezoek bij een fruitboer. Na onze vele bezoeken aan veeboeren, leek het ons een leuk idee om eens een andere boerenstiel te ontdekken. Dit is trouwens een ideale uitstap om, tijdens de examens, eens de goede gezonde plattelandslucht in te ademen, zodat je na de KLJ of op zaterdag er weer kan invliegen.

Praktisch: We vertrekken om 20 uur stipt en keren tegen 22 uur terug naar het lokaal.
Je kan best tuinlaarzen of andere goede schoenen aantrekken, want deze gaan wat vuil worden. Vermits we op verplaatsing zijn doe je ook iets van de KLJ aan, zoals je sjaaltje of T-shirt.

Het lokaal is zoals iedere vrijdag ook open vanaf 19:30 uur.

Swingpaleis : Vrijdag 8 juni 2018

Beste leden en ledinnen!

Deze vrijdag is het weer zover. We zullen gaan swingen, zingen, kwissen en nog veel meer!
Want deze vrijdag is het swingpaleis!

Na dit korte bericht, zal je waarschijnlijk nog met vragen zitten. Zie hieronder voor de FAQ!

Groetjes en tot dan,

Jullie leiding!

frequently asked questions
Q: Wat is een swingpaleis?
A: Een swingpaleis is een interactieve kwis die gaat over muziek! Je neemt het op tegen je mede-leden in verschillende rondes. Enkele klassieke rondes, maar ook nieuwe rondes! Op het einde zien we wie het beste groepje is!
Q: Ik leef in een grot als het gaat om muziek. Ga ik er plezier aan hebben?
A: Blijf eens wat langer op de KLJ op een vrijdagavond! Je mede-leden schaven je muziek-cultuur met plezier bij! Maar er zullen thema's zijn voor iedereen, dus je zal zeker plezier hebben! Geen zorgen ;)
Q: Om welk uur opent het lokaal?
A: Zoals elke week, om 19.30u!
Q: Ik heb examens, ik kan niet komen!
A: Eerst en vooral, dat is geen vraag! Ten tweede, alleen als je op zaterdag een examen hebt, heb je een geldig excuus. Wie studeert er nu op een vrijdagavond? (Als je écht achter zit op schema, heb je ook een geldig excuus)
Q: Moeten we dit jaar wéér alle gitaren vanbuiten gaan leren?
A: Neen hoor, dit soort rondes zal er dit jaar jammer genoeg niet tussen zitten!
Q: Waar kan ik een zwangerschapstest kopen?
A: Ik denk dat je verkeerd zit...

Sport : Vrijdag 1 juni 2018

Sport

De examens staan voor de deur. Iedereen begint lichte examenstress te krijgen. En dat kan voor frustraties zorgen! Maar geen nood, daar hebben we een goede oplossing voor. Deze vrijdag doen we weer een sportactiviteit!
Aangezien de zomer duidelijk begonnen is, is het ook tijd voor een zomerse sport. Hiervoor hebben we het beroemde Lubbeekse strand (aka de Beachvelden) afgehuurd!

Hou jullie dus klaar voor een geweldige avond vol beachsporten!

Maar vergeet niet, zand kruipt tussen je tenen. Het is aangeraden om een handdoek mee te nemen. Neem niet je beste schoenen mee, want er kan wel wat zand in komen.

Kubb-tornooi : 25 mei 2018

Kubb-tornooi

Vrijdagavond 20u, terwijl de laatste zonnestralen het grasveld achter de gebouwen in een goudgele waas hullen, trekken onze dappere ridders ten strijde. Wie denkt dat Kubb een gezellig spelletjes is onder vrienden, is nog nooit zo fout geweest. Het wordt een bikkelharde strijd, waar slechts twee overwinnaars de eeuwige roem zullen binnenhalen.

Wil je de dappere ridder in jezelf nog eens bovenhalen, kom dan zeker deze vrijdag vanaf 19u30 naar de lokalen. De activiteit begint om 20u00.

Groot pleinspel : 18 mei 2018

Groot pleinspel

Deze vrijdag wacht er een groot pleinspel op jullie. Dit pleinspel is geen standaard spel zoals we er veel hebben gedaan. Deze week halen we enkele oude spelletjes van onder het stof.

Je kan best kleren aandoen die mogen vuil worden, je weet maar nooit.

We spreken om 20 uur aan de lokalen af, het lokaal is al open 19:30 uur.

Ontbijt aan huis op moederdag : 13 mei 2018

Het is ondertussen een traditie geworden, die niet meer weg te denken is uit de Lubbeekse gezinnen. Op zondag 13 mei (moederdag) organiseren we weer ons jaarlijkse "Ontbijt aan huis" en dit al voor de 18° keer !

Ontbijt aan huis

Ieder jaar bezorgen wij aan meer dan 100 gezinnen in Lubbeek een uitgebreid en verzorgd ontbijt, en dit aan een heel democratische prijs :

Ontbijtpakketten

Wil je je "moeder des huizes" verrassen met moederdag ? Heb je geen zin om 's morgens naar de bakker te gaan ? Was je zo tevreden over ons ontbijt van vorig jaar ? Hoorde je de positieve reacties van mensen die ons reeds kennen ? Merk je nu pas ons aanbod ? Of wil je gewoon je plaatselijke KLJ steunen, omdat jij ook gelooft in een zinvolle jeugdbeweging ?

Dierenhandel : vrijdag 4 mei 2018

Dierenhandel

Na enkele weken zonder echte activiteit, is het tijd om ons nog eens volledig te laten gaan in een top-spel. Een frisse kop en een niet-katerend lijf zullen zeker van pas komen om op de juiste momenten je dieren aan een maximale prijs over de toogbank te schuiven.

Wordt je de big-boss-farmer van Lubbeek City of eindig je smekend bij het OCMW?

Praktisch: deze vrijdag 4 mei ’18 aan onze lokalen, lokalen gaan open vanaf 19u30 en activiteit begint om 20u00 (zoals altijd)

PS: een heel aantal van onze eigen leden hebben nog geen ontbijt besteld!.
We kunnen jullie hier niet toe verplichten, maar als al onze leden een ontbijt zouden bestellen, zou het ontbijt een pak winstgevender zijn en is al dat flyeren toch niet voor niets geweest.

Flyeren ontbijt : woensdag 11 april 2018

Moederdag komt eraan en binnen onze KLJ denkt iedereen dan uiteraard direct aan het Moederdagontbijt. Aan zulk evenement is natuurlijk wat werk gekoppeld, zo zullen we ook dit jaar 2 maal flyeren in Lubbeek.

 • Op woensdag 11 april vanaf 9h00 aan het lokaal
 • Op vrijdag 27 april vanaf 19h30 aan het lokaal

Kom zoveel mogelijk met de fiets, dan is het flyeren sneller gedaan.

Kan je op een of meerdere flyermomenten niet aanwezig zijn, maar wil je wel zoveel mogelijk bijdragen?

 • Je kan je ouders of grootouders verassen door een lekker ontbijt voor hun te bestellen.
 • Stel het ontbijt zeker ook voor aan je buren/mensen van de straat.
 • Je kan komen helpen op zaterdag 12 mei (meer info volgt) met het klaarzetten.
 • Je kan zondag 13 mei mee de ontbijten leveren.

Opties en plezier genoeg dus zodat iedereen zijn steentje(s) kan bijdragen

Adventure weekend : 13-15 april 2018

Binnen een maand is het weer tijd voor ons Adventure weekend ! Dit is het derde jaar op rij, dat we een adventure weekend houden en we kunnen al gerust zeggen dat het een top weekend is. Zoals typisch is voor dit weekend, nemen we wat afstand van de gebruikelijke luxe, door in tenten te slapen op matjes.

 • Waar : De Kluis in Sint-Joris-Weert
 • Wanneer : 13-15 april 2018
 • Prijs : 45 Euro
 • Inschrijven : doeje voor 30 maart door een mail te sturen naar weekend@kljlubbeek.be. Overschrijven op: BE64 7343 6000 0452 met als mededeling “Inschrijving weekend naam achternaam”
 • Vertrek : Vrijdag 13 april om 14:00 uur aan het lokaal met de fiets (Heb je dan nog training of iets dergelijks, laat dan iets weten aan de leiding en dan zoeken we een oplossing.)
 • Terugkomst : Zondag 15 april rond 18 uur

Wat moet je zeker meenemen:

 • Slaapgerief (warme slaapzak, kussen, matje, luchtmatras of veldbed, (wees solidair en neem geen springkasteel mee) )
 • Pyjama
 • Toiletgerief
 • Persoonlijke medicatie
 • Gewone kledij en sportieve kledij
 • KLJ-sjaaltje, T-shirt, pet,....
 • Kledij die vuil mag worden
 • Een beetje zakgeld voor de bar-time ‘s avonds
 • Zaklamp
 • Persoonlijke documenten zoals identiteitskaart en sis-kaart
 • Je fiets
 • Gamel
 • Bestek
 • Beker
 • Vuilzak
 • Regenkledij
 • Veel warme kledij
 • Voldoende warme sokken
 • Goeie stapschoenen
 • Zakmes
 • 10 euro poef

Wat neem je NIET mee:

 • Overbodige elektronica
 • Juwelen
 • Eigen (alcoholische) drank of voeding: er is genoeg eten en drinken

De Aanstokerij : vrijdag 6 april 2018

Deze vrijdag is het geen dierenhandel maar komt er iemand van de Aanstokerij een spel geven aan ons. De dierenhandel is verplaatst in de agenda later op jaar, dus geen nood deze komt er aan.

Deze vrijdag komt er iemand dus een spel geven aan ons. Wat het exact gaat zijn weten we zelf ook nog niet helemaal, dus het is voor iedereen een beetje een verassing.

Wat kunnen we wel al zeggen over het spel van vrijdag? We gaan onderverdeeld worden in enkele regio's en deze gaan we zo goed mogelijk moeten besturen.

Ben je even benieuwd als wij? Kom dan deze vrijdag naar de activiteit!

Het lokaal is zoals gewoonlijk geopend om 19:30 uur en we beginnen met de activiteit om 20 uur.

Nachtdropping : vrijdag 30 maart 2018

Nachtdropping

Vrijdag 30 maart is het eindelijk tijd voor het hoogtepunt van het jaar, de dropping! Jippie!!!!
Het is niet zomaar een gewone dropping waarbij we je droppen en je terug naar het lokaal moet wandelen, maar we gaan op verplaatsing deze keer!

Het is binnenkort al terug wat langer licht 's avonds en daarom spreken we wat later af, namelijk om 20:30 aan het lokaal.

Wat belangrijk is om te weten, is dat we ook op de locatie van aankomst blijven slapen. Er zijn geen bedden voorzien, dus je moet je eigen bedje meenemen. Hiervoor handhaven we opnieuw de regel om geen springkastelen mee te nemen, anders heeft niet iedereen een plaats om te slapen. Op zaterdag eten we nog een ontbijtje en keren we terug richting Lubbeek. We zullen om 11 uur terug aan de lokalen zijn.

Dit alles is volledig gratis. Je moet je enkel inschrijven door je op aanwezig te zetten op het facebookevenement en door een mailtje te sturen naar dropping@kljlubbeek.be. Deze inschrijving is nodig om logistieke redenen. Schrijf je in voor donderdag 29 maart.

Dus concreet gaat de dropping door van 30/03 om 20:30 uur aan het lokaal tot 31/03 11 uur aan het lokaal.

Wat neem je mee:

 • slaapgerief: luchtmatras of matje, slaapzak, kussen
 • toiletgrief
 • goede stapschoenen
 • zaklamp

Crea : vrijdag 23 maart 2018

Crea

Deze vrijdag is het crea op de KLJ. Wat we gaan maken, kan je uit het volgende gezegde halen 'elke vogel legt een ei in mei'.

We gaan de vogels deze vrijdag natuurlijk van hun eigen huisje voorzien. Het vogelhuisje kan je helemaal zelf ontwerpen, bouwen en versieren. Natuurlijk is er voor elk wat wils en zijn er ook enkele bouwpakketten waar je je kan aanzetten.

Dus haal de natuurvriend in je boven en kom deze vrijdag naar de KLJ.

PS: sleutelhuisjes, minivogelhuisjes, ... kan je natuurlijk ook maken.
Om je alvast warm te maken.

Bosspel : vrijdag 16 maart 2018

Bosspel

Vrijdag zal het noodlot toeslaan. We hebben op de KLJ al veel gedaan, maar er is maar weinig dat jullie hierop heeft voorbereid. Nadenken, samenwerken en een goeie portie geluk, zijn kwaliteiten die zeker aan bod zullen komen. Voor één keertje zullen jullie met elkaar in plaats van tegen elkaar spelen. Het is dus allemaal winnen of allemaal verliezen. Om 20u exact zullen we samen naar het bos vertrekken waar ik de rest vertel. Het kan vrijdag regenen, kleed je er dus op!

Carnaval Halle : zondag 11 maart 2018

Op zaterdag 10 maart gingen we normaal naar het carnaval van Halle gaan. We hebben de datum verplaatst naar zondag 11 maart. We hebben dit gedaan omdat er op zondag meer activiteiten zijn tijdens het carnaval. Zo zijn we zeker niet teleurgesteld wanneer we daar zijn. Op deze hoogdag mag je je natuurlijk ook verkleden, maar doe zeker ook je sjaaltje aan.

Wat gaan we allemaal doen op dit bekende carnavalsfeest?

We gaan kijken naar de kaarsofferande in de Sint Rochuskerk, de reclamestoet en natuurlijk de carnvalstoet zelf. Tussendoor gaan we natuurlijk even het centrum verkennen.

Omdat we een hele dag weg zijn, neem je best je eigen lunchpakket mee.

We vertrekken aan de bushalte van Lubbeek Dorp met de bus. We spreken af om 8:35 uur. We zijn terug thuis rond 18:20 uur.

Om aan al dit leuks mee te doen, vragen we je slechts 5 euro voor de kosten van de trein.

Cantus : vrijdag 2 maart

Deze vrijdag is het al tijd voor onze traditionele cantus. Elk jaar voor velen een hoogtepunt en voor anderen de bron van geweldige herinneringen. De mensen die al verschillende cantussen hebben meegemaakt, weten wat ze moeten verwachten. Voor de nieuwe leden leggen we het graag even uit aan de hand van de wikipedia-defnitie.

Wikipedia: "Met cantus (Latijn voor zang; meervoud: cantus) wordt gedoeld op een studentikoos zang- en drinkfestijn. Een cantor is hier een voorzanger. Het hoofddoel van een cantus blijft het verbroederen, beter leren kennen van medestudenten aan de hand van samenzang, en het delen van een glas of stiefel."

De nadruk van een cantus ligt dus op het verbroederen als groep, dit aan de hand van welgekozen liederen met dank aan de almachtige senior/cantor. Er zijn ook enkele regeltjes en termen gebonden aan een cantus. De senior zal dit allemaal uitgebreid uitleggen voor de start van de cantus. Qua drank zal er water, passoa en uiteraard ook wat bier zijn.

Om onze glazen te sparen moet iedereen die niet uit een bekertje wilt drinken zijn eigen glas of stiefel meenemen.

Lubbeek on Stage : zaterdag 24 februari

Lubbeek on Stage

Op zaterdag 24 februari gaat de tweede editioe van "Lubbeek on stage" door in zaal Libbeke.. Wij mogen hier, net als vorig jaar, de tap verzorgen. Dank zij dit soort initiatieven kunnen we geld verdienen voor onze kas. Zo kunnen we jullie ook gratis activiteiten aanbieden zoals het toneel, schaatsen, karaoke, cantus, ...

Natuurlijk kunnen we dit niet doen zonder jullie. We zoeken nog steeds helpende handen om mee te werken, de werklijst vind je hier. Zet je naam dus snel bij op de lijst.

Je hoeft niet de ganse avond te komen. Zelfs met een paar shiften komen we al ver.

Het evenement begint om 19:30 uur, maar als je komt helpen verwachten we dat je er bent om 18:30 uur. Zo kunnen we nog enkele dingen samen klaar zetten (tafels en stoelen) en hierna starten we met de briefing.

Just do it : vrijdag 23 februari 2018

De meesten onder jullie hebben er al wel eens van gedroomd om in de huid te kruipen van een groot leider, en de wereld te veroveren. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan...

Maar, als je de kans zou krijgen, waarom zou je het dan niet gewoon doen? En die kans krijg je deze vrijdag tussen 20u en 22u in de KLJ-lokalen!

Vrijdagavond zal je dus in de huid kunnen kruipen van een van de onderstaande 18 leiders uit de geschiedenis. Bekijk ze al eens goed, zodat de keuze vrijdagavond makkelijk en snel kan worden gemaakt.

Wie zullen we op het einde van het spel tot beste leider kunnen kronen?

Caraoke : vrijdag 9 februari 2018

Zoals de meesten onder jullie al wel gemerkt hebben aan de mond-aan-mond reclame, de liedjeslijst of het evenement op de KLJ-groep, is het deze vrijdag de langverwachte Caraoké!

Kom dus zeker mee genieten van een avond vol muziek en wie weet ontdekken we wat nieuwe zangtalenten. Laatste verzoeknummertjes kunnen nog via mail aangevraagd worden tot donderdagmiddag. De activiteit zal doorgaan in het lokaal. Wie wil, kan na 22u00 nog wat doorzingen, maar het "officiele deel" van de activiteit is, zoals gewoonlijk, van 20u00 tot 22u00. We starten dus om stipt 20u00.

Degustatie : vrijdag 2 februari 2018

Na een lange blok voor velen, of enkele vermoeiende schoolweken voor anderen, is de vakantie eindelijk daar! We kunnen dan ook niet anders dan deze beginnen met een geweldige KLJ-activiteit. Op de degustatie zullen jullie allerlei producten mogen proeven en testen hoe goed jullie smaakzin is. Om de spanning er wat in te houden zullen er ook vragen gesteld worden over die producten. Het lokaal zal open zijn vanaf 19h30 en de activiteit start om 20h.

Tot vrijdag en met vriendelijke groeten,
De leiding

P.S. ik ben momenteel op vakantie dus ik kan geen thema-foto toevoegen, in ruil daarvoor krijgen jullie een vakantiekliekje

Sport : vrijdag 26 januari 2018

Allemaal goed en wel : examens, dit dat, studeren, maar er is ook nood aan ontspanning. Of voor zij die na 2,5 week het school al weer beu zijn (Jaja, we denken ook aan jullie). Vrijdag gaan we gezellig ons teamtechnieken, -sfeer, -mentaliteit, ... boosten. Want zeg nu zelf: 'Samen staan we sterk!' (Goei mop van wie die quote heeft uitgevonden, uiteindelijk maakt ge uw examen toch alleen.)

Helaas voor mij, gelukkig voor jullie, gaan we dus geen twee uur studeren. Wat staat er wel op de planning: rustige opwarming, sportief hoogtepunt (bepaalde inspanning vereist) en dan een zachte de-adrenalinisatie. (Da woord heb ik hier en nu uitgevonden, wees gerust da staat niet in uwe cursus biologie, publieksrecht, accountancy of hogere wiskunde.)

TLDR: De lokalen openen om 19u30. Activiteit is in de sporthal van de basisschool (rechstreeks gaan is optioneel). Succeswensen aan alle studenten is wenselijk.

Italiaanse avond : vrijdag 19 januari 2018

Ari amici e amiche!

Questo venerdì è nel tema della bella Italia! Passeremo una bella serata in sala, pieni di prelibatezze italiane!

Il mio italiano non è bueno, ma per fortuna abbiamo google traduttore! Ora posso inventare un sacco di cose, e sembra che la posta sia piena di testo italiano Ma per coloro che tradurrano questo testo tramite translate, noteremo che le informazioni necessarie sono già state detta nella prima frase e che tutto questo é completo.

Vi aspettiamo dalle 19.30 nelle aule! Inizieremo l'attività alle 20.00u. Fino ad allora!

In het Nederlands: de afbeelding zegt wel genoeg zeker? Welkom vanaf 19.30u, om 20u sipt beginnen we!

Italiaanse avond

Schaatsen : vrijdag 12 januari 2018

Schaatsen

Deze vrijdag gaan we schaatsen, en niet zomaar schaatsen, maar Discoschaatsen! Kom dus meegenieten van een schaatsbeurt op de "heerlijke deuntjes van DJ Mr Brown en DJ Ig'nite!" Om te zorgen dat het de moeite is vertrekken we om stipt 19h45 aan het lokaal. Zorg dus zeker dat je er op tijd bent. We mikken erop om rond 22h00 terug aan de lokalen te zijn.

Enkele richtlijnen van de schaatsbaan zelf:

 • Neem schaatsen 1 maat groter dan je eigen schoenmaat.
 • Ga voor de juiste maat staan.
 • Neem geen waardevolle voorwerpen mee.

Wat neem je mee?

 • Handschoenen en een muts.
 • Warme sokken.
 • Warme kledij.
 • Al je zotte schaatsskillz.

De activiteit zelf is gratis (de kas betaald). Wie iets wilt eten of drinken, kan dit doen in de cafetaria, maar moet dit dan wel zelf betalen.

De 3 wijzen : vrijdag 5 januari 2018

De 3 wijzen

2 dagen into 2018, en de eerste uitnodiging is al een feit!
Bij deze wensen wij (de leiding) jullie allemaal een gelukkig nieuwjaar!

Binnen enkele dagen is het al Driekoningen, en dit kunnen we niet zomaar voorbij laten gaan.

We hebben de 3 wijzen uitgenodigd in ons lokaal. Zij zullen een hoop verhaaltjes en nieuwigheden, maar ook verzinseltjes en leugens vertellen! Wie van hen heeft er nu gelijk? Ontdek het vrijdag, om 20u.

Zoals altijd, zal het lokaal open zijn vanaf 19.30u. En een wijze vriend zei mij ooit dat een wijze vriend hem had verteld dat een avondje KLJ de ideale pauze is in den blok! Even een doordenkertje, en misschien ook meteen een tip naar 1 van de 3 wijzen?

Retro night : vrijdag 29 december 2017

Retro night

Ik schrijf jullie met veel vreugde dat het einde van deze vermoeiende week in zicht is. Een week met ongetwijfeld veel last-minute taken, presentaties of je laatste examen. Je ben echt toe aan pauze, met dat vele harde werk heb je echt wel verdiend om een avond te gamen of eens naar de KLJ te komen.

Gelukkig moet je daarvoor geen twee avonden kwijt zijn, deze vrijdag kan je ze namelijk combineren op de Retro Night, een gezellige avond waar we de nieuwe Call of Duty thuis laten en vol nostalgie gezelschapsspelen en old school games spelen terwijl op de achtergrond de beste 90's schijven op staan.

Dus doe die moderne trendy kleding uit, trek je beste 90's kleren aan en wees vrijdag aanwezig op deze top avond.

Je bent vanaf 19:30 welkom in de lokalen, de activiteit start om 20:00

Kerstgala : Zaterdag 23 december 2017

Kerstgala

De Sint is nog maar net gepasseerd of we denken al aan Kerstmis, sommigen hebben zelfs al hun kerstboom gezet. Om jullie dit jaar meer tijd te geven om een cadeautje te voorzien, komt de mail al wat vroeger.

Het kerstgala valt dit jaar op zaterdag 23 december. Jullie zijn welkom vanaf 17u voor een gezellige receptie. Als je er niet op tijd kan zijn, laat dan iets weten en dan zoeken we een oplossing.

Naar goede gewoonte en dankzij de vele positieve reacties, zal het menu er dit jaar ongeveer hetzelfde uitzien. We zullen jullie verwennen met lekkere hapjes en drankjes op de receptie, daarna volgt er een voorgerecht, soep, het hoofdgerecht en een dessertenbuffet om af te sluiten.

Wil je graag een dessertje maken voor tijdens het dessertenbuffet of slaatje voor tijdens het hoofdgerecht? Dan kan dit natuurlijk! Stuur dan een mailtje naar kerstgala@kljlubbeek.be met wat je gaat maken.

De leiding vertrekt weldra naar het verre noorden om daar de mooiste kerstboom uit te kiezen waar jullie dan je pakjes kunnen onderleggen, want bij Kerstmis horen natuurlijk cadeautjes! Het systeem werkt als volgt: wanneer alle inschrijvingen binnen zijn, ontvang je een mail waarin staat voor wie jij een cadeautje moet kopen. De richtprijs voor dit cadeautje is 5 euro en dit is natuurlijk een verassing!

Dit jaar is je partner ook welkom, neem hem of haar gerust mee naar het kerstgala.

Inschrijven doe je op volgende manier:

 • Je stuurt als de bliksem een mailtje naar kerstgala@kljlubbeek.be. Maak je ook graag nog iets klaar, schrijf je dat hier ook bij.
 • Je stort 23 euro op de rekening van KLJ Lubbeek (BE64 7343 6000 0452) met vermelding van "kerstgala + je naam".
 • Je partner stort als niet KLJ lid 27 euro op de KLJ rekening met de vermelding van zijn/haar naam + kerstgala

Inschrijven kan t.e.m. maandag 11 december

Natuurlijk is het kerstgala pas echt af, als iedereen ook in de gepaste kledij gekleed is.
Galakledij is dus verplicht!

Zalige kerstgroetjes

Dansen : Vrijdag 15 december 2017

Dansen

Nu het werkjaar bijna in de helft is, en de examens al bezig zijn (of toch tenminste in aantocht), is er niets beters dan sporten. Zo kan je al je energie kwijt en kan je er zaterdag weer tegen aan. Omdat we niet elke sport kunnen doen, hebben we er deze week eentje uitgekozen. DANS, de leukste van allemaal! Welke dans het juist zal zijn, ontdek je vrijdag. Je hoeft niet bang te zijn, want het zullen gemakkelijke pasjes zijn.

Vergeet deze vrijdag dus zeker niet je sportkleren !

We spreken af aan het schooltje om 19:45 uur, zodat je je daar nog kan omkleden. Om 20 uur stipt start de activiteit. Maar het lokaal is ook open vanaf 19:30 uur en we vertrekken van daaruit om 19:45 uur naar het schooltje.

Inspraak : Vrijdag 8 december 2017

Inspraak

Vrijdag 8 december is het onze jaarlijkse inspraakvergadering.
Wat is zo een inspraakvergadering nu eigenlijk? Het is om te beginnen al geen saaie, klassieke vergadering, maar in de plaats daarvan werken we het grootste deel van de activiteit met allerlei methodiekjes om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de mening van de groep. Om zoveel mogelijk uit de activiteit te halen helpt het uiteraard als iedereen wat respect heeft voor elkaars mening.

Kortom, het is niet het klassieke plein- of dorpspel, maar zeker wel de moeite om te komen. Zowel de mening van nieuwe als oude leden is belangrijk om een representatief totaalbeeld te krijgen, iedereen komen dus!

Het lokaal is open vanaf 19h30 en de activiteit begint om 20h00.

Straight outta Spain : Vrijdag 1 december 2017

Straight outta Spain

Geachte

Langs deze weg wilt de federale politie u mededelen dat de heer S.Nikolaas is gearresteerd in het kader van een onderzoek naar bezit en verkoop van kinder***** en (s*******) mishandeling van minderjarigen.

De beklaagde is veroordeeld door de rechtbank, gelegen te Diest, en zal op 1 december 2017 overgebracht worden naar de gevangenis, gelegen te Leuven.

Pro justitia,
Uw plaatselijke politie-inspecteur,
K.L.Janssens

Halloween-activiteit : Vrijdag 24 november 2017

Halloween

Hopelijk hebben jullie nog een paar pampers thuis liggen, want de griezeltocht van vrijdag is niet voor watjes!

Om de tocht te kunnen overleven, kan je best stevig schoeisel en warme kledij aandoen. Wat griezelige kledij aandoen mag zeker, maar is niet verplicht. Wie heel veel schrik heeft om te verdwalen, mag natuurlijk ook een zaklamp meenemen. Tijdens de wandeling zal er wel iets voorzien worden om jullie wat op te warmen.

Het lokaal zal zoals altijd om 19.30 uur openen. Let op, om 20 uur stipt vertrekken we! Be there or be square!

PS: Tijdens deze activiteit werken we samen met de Landelijke Gilde. Hiervan zullen dus ook enkele leden aanwezig zijn om mee te wandelen. Niet schrikken als er vrijdagavond wat "vreemd" volk in het lokaal zit.
Of juist wel schrikken. Want is dat niet de bedoeling van een griezel-activiteit?

Toneel : Vrijdag 17 november 2017

Toneel

Vrijdag 17 november gaan we naar het toneel van de toneelgroep 'De Zonnebloem', alom bekend in Lubbeek en omstreken! Voor meer info over het toneelstuk vind je hier.
Wat ik onthou: 'elke dialoog loopt uit op sex', kan geen slechte komedie zijn toch?!

Personages die zich in onmogelijke bochten wringen om te krijgen wat ze willen. Voor de ene is dat liefde, voor de ander een vluchtig pleziertje, voor nog een ander is het allemaal niet meer dan spel.
Een vernuftig geconstrueerde reeks van kortstondige ontmoetingen tussen man en vrouw. Telkens ontmoet één van de twee een volgende partner, tot de laatste heer uit de keten het aanlegt met het meisje uit het begin. Dan is de cirkel rond.

Sint-Maartensvuur : Vrijdag 10 november 2017

Deze vrijdag is het sint maartensvuur. Naar goede gewoonte helpen we weer mee. De opbrengst gaat volledig naar 11.11.11. Het begint om 18 uur en eindigt rond 2 uur. De dag erna ruimen we op om 10 uur in de ochtend.

Vermits het op vrijdag Sint-Maartensvuur is, is er geen activiteit voorzien. De eerstvolgende activiteit is volgende week vrijdag 17 november en dan gaan we naar het toneel.

Tot vrijdag!

Weekend : 3 - 5 november 2017

Over 2 weken is het al zover! Het fantastische ledenweekend te Boortmeerbeek. De belangrijkste info konden jullie al lezen in de maximaal, en na deze mail zijn jullie volledig geïnformeerd. Moesten er toch nog vragen zijn twijfel dan niet om ze te stellen aan de leiding.

Wanneer?
Het vertrek is op vrijdag 3 november om 19.00 uur aan het lokaal. (Heb je dan nog training of iets dergelijks, laat dan iets weten aan de leiding en dan zoeken we een oplossing.) We komen terug aan in Lubbeek op zondag 5 november rond 18 uur.

Waar?
Chiro Smeraldy Boortmeerbeek
Schoubroekstraat 2
3190 Boortmeerbeek

Waarom?
Na enkele activiteiten is het ijs al wel gebroken, maar écht kennismaken heeft wel wat meer nodig dan 4 activiteiten van 2 uur. Een weekend is dus de ideale kans om dit proces wat te versnellen. Een heel jaar naar de activiteiten komen volstaat natuurlijk ook ;) Voor de ervaren leden is een weekend dan weer een van de beste momenten om zich nog eens goed uit te leven met vrienden.

Dagindeling
Om het meest uit het weekend te halen, werken we altijd met een dagplanning. Zo zal elke dag goed gevuld zijn met een combinatie van activiteiten en zelf eten koken. Na de avondactiviteit wordt er afgesloten met een barmoment.
8h30 : Wekker
9h00 : Ontbijt
10h00 – 12h00 : Voormiddagactiviteit
12h30 : Lunch (broodmaaltijd)
14h00 – 17h00 : Middagactiviteit
18h00 : Warm eten
20h00 – 22h00 : Avondactiviteit

Prijs?
Voor drie dagen sport en spel betaal je 50 euro, hierin is inbegrepen: het vervoer heen en terug, de maaltijden en de drank (uit grote flessen) tijdens de maaltijden, het verblijf en de activiteiten. Zoals altijd is water gratis. Niet inbegrepen is de drank tijdens de barmomenten of eventuele persoonlijke aankopen.
Voor de barmomenten werken we met "poef", dit wilt zeggen dat je bij aanvang van het weekend 10 euro cash afgeeft en je voor elk drankje zelf een streepje trekt. Op het einde van het weekend krijg je de overschot van je poef terug. (dit is voor de leiding veel eenvoudiger dan per consumptie wisselgeld geven).

Ik wil me inschrijven, hoe doe ik dit?
Inschrijven doe je door een mailtje te sturen naar weekend@kljlubbeek.be, en het bedrag van de inschrijving te storten op BE64 7343 6000 0452 met als mededeling “Inschrijving weekend naam achternaam”. Doe dit ten laatste op vrijdag 27 oktober.

Betalen

Wat moet ik meenemen?

 • Slaapgerief: Eigen veldbed/luchtmatras/matje, er zijn GEEN bedden, Onderlaken, kussensloop, slaapzak of laken en deken
 • Smeraldyheem
 • Toiletgerief
 • Persoonlijke medicatie
 • Gewone kledij en sportieve kledij
 • Rugzak
 • KLJ-sjaaltje, T-shirt, pet,….
 • Kledij die vuil mag worden
 • 10 euro cash voor de barmomenten
 • Zaklamp
 • Persoonlijke documenten zoals identiteitskaart en sis-kaart

Wat neem je NIET mee:

 • 50 potjes nagellak
 • Overbodige elektronica
 • Eigen (alcoholische) drank of voeding: er is genoeg eten en drinken ;)

Dorpsspel : 27 oktober 2017

Dorpsspel

Licht, camera, en ACTIE!

Breng jullie beste film- en acteerskills maar boven, want je gaat ze nodig hebben tijdens het dorpsspel van deze vrijdag! Wat we precies gaan doen, zal natuurlijk een verrassing blijven tot de avond zelf.

Voor de activiteit mag je altijd een toestel meenemen dat goed kan filmen. Een gemiddelde smartphone zou de klus wel moeten klaren, maar een filmcamera zou dingen wat makkelijker kunnen maken.

PS: In Hollywood hebben ze de letters al aangepast!

Vriendjesactiviteit : Vrijdag 20 oktober 2017

Deze vrijdag is het weer zo ver, na een week lang te hebben uitgekeken is het bijna in zicht.
Ik heb het natuurlijk niet over het weekend maar wel over de vrijdagavond activiteit van de KLJ! Na een activiteit goed sporten, doen we het deze week iets rustiger met de vriendjesactiviteit. Pak dus allemaal jullie beste vriend(inn)en mee en kom vanaf 19:30 naar onze lokalen om er om 20:00 in te vliegen.
Hopelijk zijn jullie terug in grote aantallen aanwezig zoals vorige week.

Pleinspelen : Vrijdag 13 oktober 2017

Deze vrijdag staat er weer ene topactiviteit voor de deur om U tegen te zeggen! ;)
Om het werkjaar op gang te schieten, beginnen we met een gezellig avondje pleinspelen. Zo kunnen we elkaar nog wat beter leren kennen, hebben we tijd om te lachen en zijn we sportief.

Doe best iets van sportieve kledij aan (en een jaske voor alst koud is) en daarnaast ook uw sjaalke! Ge gaat het nodig hebben.

Startactiviteit : Vrijdag 6 oktober 2017

Na lang wachten is het eindelijk weer zover! Nog enkele nachtjes slapen en het nieuwe KLJ-jaar begint weer!
Afgelopen weekend heeft jouw favoriete leiding hard zitten werken. Bloed, zweet en tranen kwamen er van te pas. Maar we hebben weer een geweldig jaar in elkaar gestoken voor jullie!

En zoals altijd is de start/kennismakingsactiviteit de klassieker om het KLJ-jaar te openen.
Wat we precies gaan doen zal een verrassing blijven tot vrijdag. Kleed je allesinds niet te zomers aan, aangezien het mogelijk is dat je af en toe eens naar buiten moet gaan.

Hopelijk kunnen we een hele hoop nieuwe leden verwelkomen! Het lokaal zal zoals altijd open zijn vanaf 19.30u.

Aan de leden die graag peter/meter willen worden van één van de nieuwe leden, stuur even een mailtje naar de leiding hiervoor! Diegene die dit graag willen worden, zullen dan ook al om 19.30u aan het lokaal worden verwacht.

Aan de leden die hun lidgeld nog moeten betalen, gelieve dit ook in orde te brengen. Zo kunnen wij jullie zo snel mogelijk inschrijven bij KLJ Nationaal! Het lidgeld bedraagt 20 euro per eerste gezinslid, en daarna 15 euro voor elke broer/zus die zich ook inschrijft.

Je kan het bedrag overschrijven naar het rekeningnummer van de KLJ, met vermelding van Inschrijving + Je Naam BE64 7343 6000 0452

PS: de leden die kleding hadden besteld, maar nog niet betaald (Tshirts, hemdjes,...), gelieve dit even te betalen, dan kunnen jullie jullie geweldige kleding in ontvangst nemen!

Flyer ledenwerving