Welkom op de website van KLJ-Lubbeek. Wij zijn een +16 jeugdvereniging die ongeveer 35 leden telt. Wie we zijn, wat we allemaal doen, waar en wanneer? U vindt het allemaal op onze website. Opmerkingen of suggesties over de website zijn steeds welkom op website@kljlubbeek.be.


Puzzelzoektocht / Is er wifi in Tahiti : vrijdag 14 mei 2021

Na maanden achter onze computer te zitten voor het werk, school en zelfs de klj heeft het overlegcomité beslist dat we terug met 25 man een activiteit mogen organiseren!!!!

Ik hoop dat jullie er zoveel zin in hebben als de leiding, want na al die online activiteiten zijn we klaar voor wat meer actie en om de gezichten van onze leden te zien (wel met een mondmasker aan natuurlijk).

Het spel van deze vrijdag verloopt zo: door opdrachten te doen, kunnen de groepen puzzelstukken verzamelen. Met de verzamelde puzzelstukken dient een puzzel gemaakt te worden. Op de puzzel is er een plaats aangeduid waar een prijs ligt. De groep die eerst denkt te weten waar de prijs ligt, mag de prijs gaan ophalen.

De activiteit zal deze vrijdag iets vroeger beginnen en vroeger eindigen, zodat we samen kunnen genieten van het barmoment.

Jullie zijn welkom vanaf 19u aan het lokaal de activiteit begint om 19u30!

27-29 april : Stickerverkoop Rode Kruis

Nadat we al een jaar zonder evenementen zitten en al een eeuwigheid activiteiten op afstand aan het houden zijn, kunnen we jullie vandaag eindelijk wat goed nieuws brengen:

Dit jaar zal de Stickerverkoop van het Rode Kruis doorgaan(!) en met de KLJ helpen we hier dan ook graag aan mee. Dit vanaf donderdag 22 april tot en met zondag 25 april. Je kan je beschikbaarheid doorgeven via deze link en dan zullen we in de loop van de week contact opnemen met informatie over je postje, je collega's en het nodige materiaal.

Omwille van de huidige crisis gaan we uiteraard voorzichtig (niet te opdringerig) en op een hygiënische manier te werk.

Voor de nieuwelingen; Wat is zo een Stickerverkoop?
Elk jaar houdt het Rode Kruis een grote actie ten voordele van de lokale afdelingen door het verkopen van stickers. Voor ons is dit afdeling Tienen. Deze verkoop is in samenwerking met heel wat verenigingen en vrijwilligers. Als helpende vereniging krijgen we zelf ook iets per verkochte sticker als extra motivatie.

Alvast bedankt voor de inzet, met vriendelijke groeten en tot snel !

Haaspaas : vrijdag 9 april 2021

Deze vrijdag is het tijd voor een topper van een activiteit. De klokken zijn geluid en iedereen heeft zijn snoepgoed ontvangen. Maar waar staat Pasen nu echt voor? En kan je als KLJ'er hier een bijdrage aan leveren? Dit kom je allemaal te weten deze vrijdag via onze goede vriend, de HaasPaas.

Hieronder alvast een knipsel van Wikipedia om jullie Paaskennis op te frissen:

"Pasen is het belangrijkste christelijke feest in het liturgische jaar, volgend op de Goede Week. Christenen vieren deze dag vanuit hun geloof dat Jezus uit de dood is opgestaan, op de tweede dag na zijn kruisiging.

Pasen duurt twee dagen en wordt gevierd op een zondag en maandag. Beide dagen worden wel afzonderlijk eerste en tweede paasdag of paaszondag en paasmaandag genoemd.

Het christelijke Pasen verwijst ook naar de vijftig dagen durende periode van het kerkelijke jaar vanaf het paasfeest tot Pinksteren. De periode van het paasfeest tot Hemelvaartsdag duurt veertig dagen. Katholieken mogen, gedurende deze vijftig dagen durende periode, hun jaarlijkse paasplicht vervullen."

Sport : vrijdag 26 maart 2021

Deze vrijdag gaan we opnieuw sporten. Dus leg alvast je sportkleding maar klaar.

We zien elkaar vrijdag zoals altijd op skype. De link word nog gepost op facebook.

Tot dan !

Pablo Escobar : vrijdag 12 maart 2012

Deze week staat er weer een geweldige online activiteit op jullie te wachten. Het thema van het spel is Pablo Escobar. Om jullie al in de juiste sfeer te brengen, geef ik (Wikipedia) jullie wat achtergrondinformatie over 'el patron del mal'.

Escobar, zoon van een arme boer en een lerares, begon zijn criminele carrière met het stelen van grafstenen. Later werd hij actief als autodief in de straten van Medellín in Colombia. Daarna ging hij in cocaïne handelen en begon hij zijn drugsimperium in de jaren zeventig op te bouwen.

Escobar kocht vele overheidsdienaren om, onder het motto plata o plomo; Spaans voor 'zilver of lood', hetgeen betekent 'accepteer het smeergeld of je krijgt een kogel'. Escobar is zelf ook nog actief geweest in de politiek. Terwijl Escobar nog in de politiek zat, bleef hij doorgaan met het bedreigen en omkopen van ambtenaren. In 1983 was zijn politieke leven alweer voorbij.

Op zijn toppunt verdiende Escobar ongeveer 61 miljoen dollar per dag en werd hij door het zakentijdschrift Forbes genoemd als de op zeven na rijkste man ter wereld, toen zijn Medellínkartel 80 procent van de wereldhandel in cocaïne in handen had. Escobar werd doodgeschoten tijdens zijn arrestatie op 2 december 1993.

Na deze sneak peek, hopen we jullie allemaal om 20u op skype te zien en vanaf 19u30 zal er een link in de kljgroep staan op Facebook.

Tot vrijdag!

Quiz : vrijdag 26 februari 2021

Deze maand worden jullie uitzonderlijk verwend met niet 1, niet 2, maar 3 weken op rij activiteit! Hoog tijd om deze speciale gelegenheid te gebruiken om te quizzen. Bij de start van de activiteit worden jullie ingedeeld in kleine groepjes, zodat er binnen het team tussendoor ook wat gepraat kan worden. Maar het uiteindelijke doel is uiteraard om als team zoveel mogelijk vragen correct te beantwoorden en jezelf te mogen bekronen als beste team.

Taskmasters : vrijdag 19 februari 2021

Normaal gezien gingen we deze zaterdag naar de dierentuin gaan. Dit gaat helaas niet door, maar we hebben deze verzet naar zaterdag 1 mei. Dus hou deze dag zeker vrij in je agenda.

Vrijdag gaan we 'Taskmasters' spelen. Wat is dit? Jullie kennen allemaal wel het programma op één van 'Homo universalis'. De deelnemers moeten hier allerlei opdrachten doen en uiteindelijk is er dan 1 winnaar. 'Taskmasters' kan je hiermee vergelijken. Het is ook een programma met veel leuke en grappige opdrachten.

Dus vrijdag gaan we onze eigen 'Taskmasters' spelen. Natuurlijk zal er hier ook 1 winnaar zijn?

Tot dan!

Geen activiteit: vrijdag 5 februari 2021

Beste leden, vrienden en vriendinnen,

Na een semester vol online activiteiten is het tijd voor het bestuur om eens te evalueren waar we staan en wat er beter kan. Ook kijken we hoopvol uit naar een heropstart in het tweede semester. Deze vrijdag zal het geen activiteit zijn.

Tot volgende week, de leiding

Crea: vrijdag 22 januari 2021

Deze keer staat er weer een geweldige activiteit voor jullie klaar! Ik wil nog niet teveel vrijgeven, zodat het tot vrijdag spannend blijft, maar jullie hebben alleen maar papier (+/- 10 bladzijden) en een schaar nodig en dan hebben jullie alle benodigdheden voor de activiteit (misschien geeft dat de activiteit al vrij ;)).

We hopen jullie allemaal om 20u op skype te zien en vanaf 19u30 zal er een link in de kljgroep staan op Facebook.

Tot vrijdag!

Sport: vrijdag 8 januari 2021

Gelukkig nieuwjaar!!

Hopelijk hebben jullie kunnen genieten van de feestdagen en al het lekkere eten dat daar bij hoort. Nu kan je het nieuwe jaar goed beginnen door onmiddellijk aan één van je goede voornemens te werken: we gaan deze vrijdag namelijk samen sporten. Haal je mooiste sportoutfit maar uit de kast en vergeet je handdoek niet, want we gaan veel zweten.

Praktisch: Voorzie kledij waar je makkelijk in kan bewegen, een drinkbus, een handdoek en een ruimte waar je voldoende plaats hebt. Vanaf 19u30 zal ik de link op facebook posten en dan kunnen we om 20u beginnen.

Geen activiteit: vrijdag 25 december 2020 en vrijdag 1 januari 2021

Kerstfeestje: vrijdag 18 december 2020

Dit weekend is het eindelijk zover, tijd voor het fantastisch KLJ-kerstfeestje! De inschrijvingen verklappen nu al dat we elkaar met grote aantallen gaan terugzien. Toch verwachten we nog een aantal inschrijvingen. Vergeet je dus niet ten laatste vandaag in te schrijven via mail. Morgen worden de laatste inkopen gedaan en de volgende dagen brengen we al wat je nodig hebt voor het feestje huis-aan-huis rond, zoals een echte kerstman.

Samengevat:

Voor wie? Alle leden van KLJ Lubbeek

Wat? Fantastisch kerstfeestje waarbij iedereen een pakketje krijgt met hapjes en drankjes, zodat we samen deel uitmaken van dezelfde receptie. Hier bovenop krijg je nog een verrassing en is er entertainment voorzien. Dresscode: KLJ + toets casual chique.

Waar? Online

Wanneer? 18 december 2020 om 19h50, start om 20h

Hoe inschrijven? Door te mailen naar bestuur@kljlubbeek.be. Als je geen bevestiging hebt gekregen, stuur je best een tweede mailtje. Het zou zonde zijn om iemand te vergeten.

Among Us: vrijdag 4 december 2020

Deze vrijdag is het weer eens tijd voor een nieuwe activiteit!

Na twee weken lang wachten om elkaar terug te zien, komt de KLJ terug met een super leuk online spel: among us!

Wat is onder ons? Het is een spel waar elke speler een rol uit een tekenfilm krijgt, als ruimtemens aan boord van een schip, dat behoorlijk dringend moet worden gerepareerd. De spelers hebben een lange lijst met taken, die ze moeten voltooien in de loop van een reeks korte, getimede rondes. Maar er zitten ook een of meerdere spelers die eigenlijk bedriegers zijn. Hun doel is om op te gaan in de activiteit en het voltooien van taken, terwijl ze alle geheime kansen grijpen om bemanningsleden onmiddellijk te vermoorden, totdat er niemand meer is. De bemanning wint als ze al hun taken voltooien zonder te worden vermoord, terwijl de bedriegers winnen als ze eerst alle bemanningsleden doden.

Vanaf 19u30 vind je de link op facebook en dan kunnen we om 20u beginnen.

Comedy: vrijdag 20 november 2020

Vrijdag kijken we naar een comedy show @home. Zo kunnen we toch nog wat lachen en in de sfeer blijven van het toneel, dat normaal gezien gepland stond. Dus haal alvast maar enkele snacks en drankjes in huis.

We bekijken de show op Discord. Dus als je dit niet hebt kan je het alvast installeren. Welke show het wordt, beslis je zelf op een poll op facebook.

Tot dan!

Homo Universalis: vrijdag 13 november 2020

Jullie kennen waarschijnlijk allemaal het programma Homo universales wel op één. Onlangs is zelfs de winnaar bekend gemaakt. Wel wij gaan vrijdag onze eigen versie hiervan spelen.

Verwacht je aan veel leuke (en korte) opdrachten. Wij gaan het systeem van de afvallingsrace niet hanteren maar er worden punten uitgedeeld. Degene met de meeste punten wint de homo universalis en zal een prijs krijgen. Wil jij deze ook winnen? Doe dan zeker mee!

Ook deze keer zal de activiteit via skype doorgaan en na 22 uur kan je op de link van de keukentafel om na te praten.

Boeren doorheen de tijd: vrijdag 6 november 2020

Normaal gezien zouden we vrijdag gepakt en gezakt klaarstaan om op boerenweekend te vertrekken. Helaas heeft corona ons ingehaald en moeten we nu onze online werking terug opstarten. Maar niet getreurd, deze vrijdag zijn we er terug maar dan online.

We gaan 'Boeren doorheen de tijd'. We gaan zelf het leven en werken van boeren ervaren. Hiervoor gaan we enkele materialen nodig hebben, die iedereen best thuis al voorziet voor de activiteit start. Deze gaan jullie, normaal gezien, allemaal al in huis hebben. De lijst van materialen word op donderdag via mail doorgestuurd. Om helemaal in het thema te blijven, mogen jullie alvast je beste boerenkleren aandoen voor de activiteit.

De activiteit zal via skype plaatsvinden, de link word vrijdag gepost in onze facebookgroep. Hierna kunnen we dan gezellig nababbelen in de skype groep 'keukentafel'. Deze link zal ook nog in onze facebook gepost worden.

Bosspel: vrijdag 23 oktober 2020

Na een weekje pauze is het hoog tijd om eens in de buitenlucht te gaan genieten van het zachte herfstweer. Dit in de vorm van een bosspel. Het lokaal zal uitzonderlijk al om 19h open zijn voor wie een korte babbel wenst voor de activiteit. We starten om 20h met de activiteit en deze zal duren tot 22h.

Door de aanpassingen aan de corona-maatregelen, moeten we deze vrijdag voor de derde week op rij andere regels hanteren. Eenmaal de nieuwe procedures voor de Jeugdsector uitgeschreven zijn, zullen we deze moeten volgen en brengen we jullie op de hoogte van de wijzigingen. Maar dit zou pas na vrijdag in werking treden. Moesten de aanpassingen er onverwacht toch voor vrijdag komen, en samenkomen in dit kader niet meer haalbaar is, dan wordt er een online activiteit voorzien startend om 20h.

Maatregelen op 23/10/2020 tot nader bericht:

 • Max 40 personen
 • Mondmaskerplicht binnen
 • 1,5 meter afstand houden/anders mondmaskers
 • Aanwezigheden bijhouden
 • Geldende hygieneregels volgen
 • Algemeen verbod op verkoop alcohol na 20h (Er is wel frisdrank en water)
 • Groepjes van max 4 personen na 22h
 • Lokaal sluit om 23h
 • Avondklok van 24h tot 5h

Zoals de facebookgangers onder jullie al gezien hebben, is de Halloweentocht van volgende week geannuleerd. Nogmaals bedankt aan iedereen die wou meehelpen om er een topeditie van te maken. Er komen zeker nog evenementjes dit werkjaar, waar we je inzet goed kunnen gebruiken.

Geen activiteit: vrijdag 16 oktober 2020

Deze vrijdag zal er, zoals gepland, geen KLJ-activiteit zijn. Dit omdat we jullie, ondanks het uitzonderlijke jaar, toch graag een kwalitatieve werking willen aanbieden en dat gaat met de huidige maatregelen niet wekelijks lukken. Een overzichtje van wanneer het KLJ is dit najaar kan je vinden in je Maximaal en op de kalendertjes die vrijdag uitgedeeld worden.

De komende activiteiten (onder voorbehoud) zijn alvast:

 • 23/10/2020: Bosspel
 • 31/10/2020: Halloweentocht (Inschrijven via Hannelore!)
 • 6-8/11/2020: Boerenweekend (inschrijvingsmail volgt)

Dit weekend gaan we gebruiken om met het bestuur te zoeken naar welke formule het best werkt om onze werking zo veilig en gestructureerd mogelijk verder te zetten. Alvast bedankt aan iedereen voor de medewerking en het begrip de voorbije weken. Waar mogelijk houden we rekening met de getoonde inzet.

Dorpsspel: vrijdag 9 oktober 2020

Ik hoop dat jullie ondertussen allemaal al een beetje bekomen zijn van de pleinspelen, want wij zijn er vrijdag alvast terug klaar voor!

We gaan namelijk een Expeditie-temptation-express-dorpsspel spelen in het mooiste dorp van het land: Lubbeek!!! Het zal een bloeddorstige strijd zijn tussen de koppels en de vrijgezellen en we zullen, op het einde van de avond, zien welke koppels het einde halen en welke niet...

Het lokaal zal open zijn vanaf 19:30 uur, het spel begint om 20 uur. Kom zeker op tijd zodat we zo snel mogelijk kunnen beginnen!

Groetjes en tot vrijdag!

Pleinspelen : vrijdag 2 oktober 2020

Na een knaller van een startactiviteit, met maar liefst 28 aanwezigen, is het werkjaar al goed gestart. Ook komende vrijdag verwachten we mogelijks nog enkele nieuwe leden.

Zoals het onderwerp van de mail al wel laat vermoeden, zijn het deze vrijdag pleinspelen. Nu ons eigen terrein terug beter onderhouden wordt, gaan we er ook gebruik van maken. Het wordt vochtig weer, dus je neemt best een regenjas mee. Zoals gewoonlijk gaat het lokaal open om 19h30 voor wie niet kan wachten om elkaar terug te zien en starten we om 20h. Doe kleren aan die vuil mogen worden. Je kan je achteraf douchen als je dat wil (het gaat zeker niet zodanig vuil worden dat dit een must is, maar een spatje modder kan altijd).

Errata vorige mail: Lidgelden, weekends, kampen en kledij zijn net als vorig jaar enkel via overschrijving te betalen. Dit telkens naar BE64 7343 6000 0452 met bijpassende mededeling. Ook moedigen we jullie graag aan om na de activiteit eventuele consumpties contactloos te betalen met de QR-code aan de deur.

Kledij: Vergeet als nieuw lid zeker niet om jou gratis sjaaltje te vragen. Er zijn ook nog allerlei andere kledingsopties die in detail overlopen worden in ons ledenmagazine, de Maximaal.

P.S. De coronaregels zijn met de startactiviteit door iedereen goed opgevolgd, waarvoor dank. Zolang het nodig is, zal na 22h de toog afgesloten blijven en brengen we drank tot aan de tafels.

Startactiviteit : vrijdag 25 september 2020

Het is weer bijna zover, na een zeer lange zomer zonder klj gaan we elkaar eindelijk terug zien op de startactiviteit! Zoals altijd spelen we eerst enkele kennismakingsspelletjes en erna een groot spel. Dit alles zal geheel corona-proof gebeuren. Dus zirg ervoor dat je warm aangekleed bent, want we zullen veel buiten zijn en zorg ervoor dat je ook een mondmasker meeneemt. Als laaste mag je natuurlijk je sjaaltje niet vergeten of andere klj kledij om aan te doen.

Ps: Je hebt nog even de tijd om je rode pull te bestellen :)

Waar? Onze lokalen (Binkomstraat 12a, 3210 Lubbeek).

Wanneer? 25 september vanaf 20u en het lokaal zal open zijn vanaf 19u30.

Het lidgeld is nog steeds 25 euro voor de A-leden en voor de B-leden is het 15 euro. Je mag het ook altijd overschrijven naar het rekeningnummer BE64 7343 6000 0452 en vergeet je naam niet te vermelden. Cash betalen is ook een optie natuurlijk. Doe dit zo snel mogelijk a.u.b.

Ook dit jaar gaan we de integratie van de nieuwe leden proberen te vergemakkelijken met een peter-meter systeem. Dit houdt in dat er voor elk nieuw lid een huidig lid gaat dienen als contactpersoon. Als peter/meter beantwoord je de vragen die jou pete-/metekindje heeft en stuur je hun soms een sms om hun in te lichten over de volgende activiteiten. Wie peter/meter wil worden, wordt om 19h30 aan het lokaal verwacht en zal daar nog meer informatie krijgen.

Tot vrijdag!!

Flyeren : vrijdag 18 september 2020

Wist je dat al de nieuwe leden van vorig jaar mee op kamp waren? Geweldig toch! Met dit goede nieuws in het achterhoofd, hopen we erop om dit werkjaar minstens evenveel nieuwe leden aan te trekken.

Uiteraard komen al deze nieuwe leden niet zomaar en moeten we zelf ook een beetje werken aan onze naambekendheid. Daarom gaan we op 18 september om 20h alle brievenbussen van Lubbeek flyeren. Je komt best met de fiets. Moest je niet kunnen komen of zelf nog enkele 16+ers kennen, mag je de leiding altijd contacteren of deze mensen zelf motiveren om te komen. Meer zielen is nu eenmaal meer vreugd.

In het kader van de huidige coronamaatregelen zal er uiteraard een verhoogde waakzaamheid gelden en doen wij als KLJ het nodige om de maatschappij en onszelf veilig te houden. Meer info hierover volgt op de avond zelf.