Welkom op de website van KLJ-Lubbeek. Wij zijn een +16 jeugdvereniging die ongeveer 35 leden telt. Wie we zijn, wat we allemaal doen, waar en wanneer? U vindt het allemaal op onze website. Opmerkingen of suggesties over de website zijn steeds welkom op website@kljlubbeek.be.


Volgende activiteit op vrijdag 28 januari 2022 : Escape The Boxes

Meer informatie volgt ...

Lasershoot : vrijdag 21 januari 2022

Deze vrijdag staat er weer een topactiviteit gepland, we gaan namelijk lasershooten!

De activiteit zal buiten plaatsvinden aan het lokaal. Voorzie jezelf dus van warme kleding en schoenen die vuil mogen worden. Ook een zaklamp kan handig zijn. Iedereen is welkom vanaf 19u30, we beginnen met de activiteit om stipt 20u.

Tot vrijdag!

World War III

Deze vrijdag zullen wij de wereld verbeteren. We trekken naar Afghanistan om er mensen te bevrijden van de Taliban. Al jarenlang is het een van de meest bevochten gebieden ter wereld, maar dit jaar hebben vele landen hun troepen teruggetrokken. Bijgevolg kreeg terreurgroep Taliban vrij spel om het land over te nemen.

Wij reizen naar Afghanistan en doen een poging om er zoveel mogelijk mensen te evacueren. Bereid je voor op een avontuurlijke activiteit en trek je stoere laarzen aan.

We beginnen zoals steeds om 20h00, maar je bent al welkom vanaf 19u30.

Sjorren : Vrijdag 7 januari 2022

We hopen dat jullie hebben kunnen genieten van de vakantie, jullie familie en de feestdagen, die de voorbije weken zijn geweest. Maar nu, na 3 lange weken zonder klj, beginnen we er deze vrijdag opnieuw aan met een superleuke activiteit! We gaan sjorren!

Door de huidige coronamaatregelen zal ook deze vrijdag de activiteit terug buiten doorgaan. Zorg er dus voor dat je je warm genoeg kleedt.

We beginnen om 20u aan het lokaal!

Kerstfeestje : Vrijdag 17 december 2021

Vrijdag 17 december vindt ons jaarlijks kerstfeestje plaats. We voorzien lekkere hapjes en drankjes, een leuk spel en natuurlijk een supergezellige kerstsfeer!

Door de huidige coronamaatregelen zal het kerstfeestje buiten plaatsvinden in een tent. We voorzien enkele vuurtjes om op te warmen, maar kleed je zeker warm genoeg.

Jullie zijn allemaal welkom vanaf 20u.

Stress Out : Vrijdag 10 december 2021

Deze vrijdag gaan we helemaal relaxen door ons volledig uit te leven in sport! en Yoga! Wat heb je hiervoor nodig? Doe zeker beweegbare kledij aan, neem sportieve schoenen mee en kleed je warm aan om eventueel het weer te trotseren. Wat gaan we doen? Uiteraard Yoga maar ook sporten waarvan je waarschijnlijk nog nooit hebt gehoord zoals keltisch footbal, Kio Rahi en Kho Kho! Wij met de leiding hebben er alvast zin in jij ook?

!!!Aandacht!!!

De activiteit is op verplaatsing. We vertrekken om 19:45 aan het lokaal of je komt om 20u naar de desbetreffende locatie (wordt nog meegedeeld)
Het einduur van de activiteit is om 21:30!

De activiteit gaat volledig buiten door, dus neem zeker regenkledij mee en kledij dat je warm houdt.

Corona-update : Weer strengere regels voor KLJ

Vrijdag kwam het Overlegcomité van de federale overheid opnieuw samen om strengere coronamaatregelen te nemen. Ook voor het jeugdwerk zijn er nieuwe regels en die gelden vanaf zaterdag 4 december. KLJ is teleurgesteld, want plots wordt er een onderscheid gemaakt tussen sport, cultuur en jeugdwerk. Dat leidt tot enkele vreemde situaties. We geven je een overzicht:

 • Binnenactiviteiten zijn verboden, buitenactiviteiten zijn wel nog toegestaan.
 • Al wie eventjes in het KLJ-lokaal moet zijn (bijvoorbeeld om naar het toilet te gaan) en 6 jaar of ouder is, moet binnen een mondmasker dragen.
 • Als KLJ-afdeling kan je wel nog binnen sporten in een grote en goed geventileerde zaal, bijvoorbeeld voetbal of basketbal. Als je niet aan het sporten bent, moet je een mondmasker dragen.
 • Tijdens buitenactiviteiten hoef je geen mondmasker te dragen.
 • Als je tijdens je activiteit eten of drinken verkoopt, doe je dat buiten en moet je je aan de horecaregels houden. Dat wil zeggen dat je moet stoppen om 23u en maximaal met 6 personen aan een tafel mag zitten.
 • Je draagt best een mondmasker als je in contact komt met externen. Denk daarbij aan ouders die hun kinderen ophalen. Vermijd ook samenscholingen aan je lokaal.
 • Overnachtingen zijn verboden.

Halloween : vrijdag 3 december 2021

Deze vrijidag is het weer tijd voor één van de beste klj-activiteiten: de halloweentocht!

Vrijdag zullen we griezelen en beven tijdens "een tocht door het donker".
Tijdens deze tocht zullen jullie ook eens bevoorraad worden, zodat jullie het zeker niet te koud krijgen.

Jullie zijn welkom vanaf 19.30u in het lokaal, waar we om 20u van start zullen gaan.
Vergeet zeker niet om stevige schoenen en warme kledij aan te trekken, want we gaan langs een paar onverharde wegen lopen tijdens onze spannende wandeling!

Griezelige groetjes

Filmavond : vrijdag 26 november 2021

Vrijdagavond om 20 uur kan je komen genieten van een heerlijke 'movie night'! Welke film we kijken, hangt volledig van jullie af. Stem daarom via deze link mee op de films die je graag wil zien:

Geen Facebook-gebruiker? Laat je voorkeur dan zeker weten via e-mail!

Titel Jaar IMDB-rating Meer info
Aladdin 1999 6.9 https://www.imdb.com/title/tt6139732/
Big Hero 6 2014 7.8 https://www.imdb.com/title/tt2245084/
Cruella 2021 7.4 https://www.imdb.com/title/tt3228774/
Free Guy 2021 7.4 https://www.imdb.com/title/tt6264654/
Jungle Cruise 2021 6.6 https://www.imdb.com/title/tt0870154/
Raya and the Last Dragon 2021 7.4 https://www.imdb.com/title/tt5109280/
Soul 2020 8.1 https://www.imdb.com/title/tt2948372/
The Greatest Showman 2017 7.6 https://www.imdb.com/title/tt1485796/
The Lion King 2019 6.8 https://www.imdb.com/title/tt6105098/
The Maze Runner 2014 6.8 https://www.imdb.com/title/tt1790864/

Comfortabel genieten van de film? Breng gerust een kussen en/of dekentje mee!

Toneel : vrijdag 19 november 2021

We doen met de klj soms ook culturele activiteiten en deze vrijdag is het weer zover we gaan namelijk naar het toneel!

Dit najaar kunnen we genieten van de komedie “Ge-tic-t”, geschreven door Laurent Baffie en geregisseerd door Steven Devillé.

In de wachtkamer van de wereldberoemde psychiater Dr. Stern wachten zes patiënten op hun langverwachte consultatie. Omdat de dokter vastzit op de luchthaven, besluiten de patiënten dan maar zelf een groepstherapie te organiseren. Met hilarische gevolgen!

Dit spetterende toneelstuk is helemaal gratis voor jullie. Dus schrijf je vlug in via toneel@kljlubbeek.be om te zeggen dat je met ons meekomt. Je kan je ten laatste op woensdag 17 november inschrijven.

Het bezitten van een covid safe ticket is ook verplicht om te kunnen komen naar het toneel!

Het toneel zelf begint om 20 uur. Dus we verwachten jullie om 19:30 uur aan het lokaal zodat we samen naar daar kunnen gaan. Kom je rechtstreeks naar de toneelzaal? Geen probleem, dan verwachten we je om 19:45 uur aan de toneelzaal.

League of Legends : vrijdag 12 november 2021

Vrijdag staat er ons een geweldige activiteit te wachten vol magie! We duiken in de wereld van LOL, ook wel League Of Legends genoemd. Het is een fictieve wereld waarin veel helden en slechteriken rondlopen, genaamd Champions. Deze vrijdag ga jij jouw eigen champion mogen kiezen en vechten tegen verschillende monsters. Je krijgt meerdere opdrachten om je champion sterker te maken en misschien ben jij dan de eerste die de BOSS fight aankan?!

Boerenweekend : 5 - 7 november 2021

Beste boeren, boerinnen en leden,

Zoals jullie allemaal in de Maximaal konden lezen, gaan we binnenkort al op weekend! We vertrekken op vrijdag 5 november om 18u30 uur en komen zondag 7 november terug om 18 uur. Dit jaar gaat het weekend weer in thema zijn. Dit jaar wordt het een boerenweekend! Schrijf je vlug zo vlug mogelijk in, zodat je mee kan hakken en ploegen op ons weekend!

Het adres voor het geweldige weekend:

De Schalmei
Achtel 83 A
2310 Rijkevorsel

De prijs voor dit all-in weekend van pret en plezier bedraagt 45 euro.

Maar hoe schrijf je je nu in ? Dat doe je door eerst een mailtje te sturen naar weekend@kljlubbeek.be om te zeggen dat je mee gaat. Dan stort je het bedrag op de rekening BE64 7343 6000 0452 met als mededeling “Inschrijving weekend naam achternaam”.

(Heb je dan nog training of iets dergelijks, laat dan iets weten aan de leiding en dan zoeken we een oplossing.)

Wat moet je zeker meenemen:

 • Slaapgerief: onderlaken, kussensloop, slaapzak of laken en deken
 • Toiletgerief
 • Persoonlijke medicatie
 • Gewone kledij en sportieve kledij
 • Rugzak(je)
 • KLJ-sjaaltje, T-shirt, pet, ...
 • Kledij die vuil mag worden
 • 10 Euro poef voor de bar-time 's avonds
 • Zaklamp

Gezelschapsspelen : vrijdag 29 oktober 2021

Vanwege ziekte kan de geplande League of Legends activiteit morgen helaas niet doorgaan. Deze wordt verplaatst naar een latere datum, en voor morgen voorzien we een alternatief.

Iedereen is van harte welkom voor een gezellige gezelschapsspelletjesavond! Op algemeen verzoek zal er daarnaast ook gedanst kunnen worden met 'Just Dance'.

Karen Silkwood : vrijdag 22 oktober 2021

Beste,

Karen Silkwood was vakbondsafgevaardigde in een bedrijf dat splijtstofstaven voor kerncentrales produceert. Op weg naar een geheime bijeenkomst van onze vakbond is ze met haar auto dodelijk verongelukt (zie foto’s).

Volgens de politie zou ze in slaap gevallen zijn achter het stuur van haar wagen. Is dat waar of niet ?

Vrijdagavond om 20u00 verwachten we de eerste informatie omtrent deze duistere zaak aan.

Concreet:
Het lokaal gaat open vanaf 19h30
De zoektocht naar de waarheid start om 20h00

Vriendjesactiviteit - Paardenrace : vrijdag 15 oktober 2021

Komende vrijdag staat de vriendjesactiviteit op het programma. Dat wil zeggen dat we de deuren van het KLJ-lokaal voor één keer openen voor een breder publiek dan alleen onze eigen leden. Hoe meer zielen hoe meer vreugd, dus vraag zeker aan je beste vriend(in) om vrijdag mee te komen!

Maar wat gaan we nu precies doen? Jullie zullen in duo's tegen elkaar strijden in een spannende paardenrace. Aan de hand van kleine opdrachten bepalen jullie hoeveel jullie paarden vooruitgaan. Wie als eerst over de finish geraakt, wint de race.

Het lokaal opent om 19:30. De activiteit begint om stipt 20:00.

Bosspel : vrijdag 8 oktober 2021

Vrijdag is het Bosspel! Wat houdt dat nu precies in? Bosspel is zoals het woord het zegt : een spel in het bos. DUS doe stevige schoenen aan en geen hakken. Voorzie ook regenkledij, voor het geval het regent. Kleed je warm genoeg want we blijven de hele tijd buiten! We vertrekken stipt om 20u aan de lokalen en gaan richting het Kalvariebos met de voetjes. Het lokaal is zoals gewoonlijk weer open vanaf 19:30u.

Pleinspelen : vrijdag 1 oktober 2021

Vrijdag is het weer een topper van een activiteit! PLEINSPELEN!!! De leiding is alvast enthousiast om nog eens goed te ravotten en we zijn er zeker van dat jij dat ook bent.
Doe zeker NIET je beste kleren aan. Je kan beter voor beweeglijke kleren gaan, die na de activiteit in de was mogen. Je wordt normaal niet vuil maar het kan altijd gebeuren bij pleinspelen (zeker als je iets competitiever bent hihi).

Wij spreken zoals gewoonlijk af aan de lokalen (Binkomstraat 12a, 3210 Lubbeek). Je bent welkom vanaf 19:30.

Start activiteit om 20u. Wees op tijd!!!

Tot vrijdag!

Startactiviteit : vrijdag 24 september 2021

.Na lang wachten is het eindelijk weer zover! Nog enkele nachtjes slapen en het nieuwe KLJ-jaar begint weer!
Tijdens het bestuursweekend heeft jouw favoriete leiding hard zitten werken. Bloed, zweet en tranen kwamen er aan te pas. Maar we hebben weer een geweldig jaar in elkaar gestoken voor jullie!

En zoals altijd is de start-/kennismakingsactiviteit de klassieker om het KLJ-jaar te openen.
Wat we precies gaan doen zal een verrassing blijven tot vrijdag.

Waar? Onze lokalen (Binkomstraat 12a, 3210 Lubbeek).
Wanneer? 24 september vanaf 20u en het lokaal zal open zijn vanaf 19u30 (met receptie).

Het lidgeld bedraagt nog steeds 25 euro voor de A-leden en voor de B-leden is het 15 euro. Je mag het ook altijd overschrijven naar het rekeningnummer BE64 7343 6000 0452 en vergeet je naam niet te vermelden. Cash betalen is ook een optie natuurlijk. Doe dit zo snel mogelijk a.u.b.

Ook dit jaar gaan we de betrokkenheid van de nieuwe leden proberen te vergemakkelijken met een peter- en metersysteem. Dit houdt in dat er voor elk nieuw lid een huidig lid gaat dienen als contactpersoon. Als peter/meter beantwoord je de vragen die jou pete-/metekindje heeft en stuur je hun soms een sms om hen in te lichten over de volgende activiteiten. Wie peter/meter wil worden, wordt om 19h30 aan het lokaal verwacht en zal daar nog meer informatie krijgen.

Tot vrijdag!!

Flyeren : vrijdag 17 september 2021

Hopelijk hebben jullie allemaal genoten van een deugddoende zomer(vakantie)! Binnenkort gaan we opnieuw van start, en het zou natuurlijk fantastisch zijn, als we dit jaar opnieuw een aantal leden aan onze geweldige KLJ-groep kunnen toevoegen.

De nieuwe leden komen echter niet vanzelf. Daarom spreken we op vrijdag 17 september om 20u af aan het KLJ-lokaal om te flyeren in Lubbeek. Wie kan, komt best met de fiets. Het weer is ons alvast goedgezind!

Naar goede gewoonte kan er na de activiteit opnieuw iets gedronken worden in het lokaal, deze keer zelfs zonder coronaregels of sluitingsuur.

Tot vrijdag!