Welkom op de website van KLJ-Lubbeek. Wij zijn een +16 jeugdvereniging die ongeveer 35 leden telt. Wie we zijn, wat we allemaal doen, waar en wanneer? U vindt het allemaal op onze website. Opmerkingen of suggesties over de website zijn steeds welkom op website@kljlubbeek.be.


Kamp : 21 tot en met 31 juli 2022

Wij zijn op kamp !!!

Daarna zien we jullie graag terug in september voor het nieuwe werkjaar ....

Fietskamp : Dora the Explorer Edition

Het is bijna zover: we vertekken binnen minder dan een week op kamp! In de maximaal staat er al uitgebreid wat je allemaal moeten meenemen, maar ik zet het hier nog eens op mail, zodat jullie niets vergeten, maar vooral niet te veel meenemen.

Dit neem je mee:

 • Gewone kledij, sportieve kledij en kledij die vuil mag worden
 • KLJ-sjaaltje en andere KLJ-kleding (als je dit niet hebt, breng dan zeker de leiding op de hoogte, je kan nog altijd nieuwe kledij kopen!)
 • Eventuele themakledij
 • Regenkledij
 • Fietskledij (fietsbroek, helm…)
 • Zwemkledij (bikini, zwembroek, handdoek…)
 • Toiletgerief (tandenborstel, shampoo, douchegel…)
 • Zonnecrème en insectenspray
 • Stapschoenen en sportschoenen
 • Kleine rugzak
 • Reserve binnenband
 • Noodversnapering (druivensuiker of zoiets)
 • Persoonlijke medicatie
 • Een beetje cash geld (voor drankjes in de bars van de jeugdherbergen)
 • Personalia die je niet kan missen (knuffel, aandenken aan je lief…)
 • Persoonlijke documenten zoals je identiteitskaart en een bewijs van buitenlandse ziekteverzekering (bijvoorbeeld van de CM)
 • Je medische fiche en eventueel kamptoelating
 • Drinkbus (of waterflesje)
 • We raden sterk aan om een fietshelm mee te nemen voor jullie veiligheid tijdens het fietsen

Dit laat je thuis

 • Dure elektronica (laptop, camera…)
 • Juwelen
 • Alcohol
 • Drugs
 • Slecht humeur

Belangrijke documenten

Als je meegaat op kamp, is het belangrijk dat je in orde bent met enkele documenten. Hieronder vind je een overzicht van wat je allemaal in orde moet brengen.

Medische fiche

Als je meegaat op kamp, vind je de medische fiche in bijlage van de Maximaal. Deze moet iedereen die meegaat op kamp invullen en aan de leiding bezorgen. Deze is belangrijk, zodat we weten welke allergieën jullie hebben en welke dokter we moeten bellen moest er iets gebeuren.

Kamptoelating

De kamptoelating is alleen van toepassing voor wie meegaat op kamp en nog geen 18 jaar is. Ook deze vind je (indien van toepassing) in bijlage van de Maximaal. Het is belangrijk dat de ouders van de leden die nog geen 18 jaar zijn, deze goedkeuren en ondertekenen, zodat achteraf niet blijkt dat we iemand ontvoerd hebben. Als dat gebeurd is, bezorg je de ondertekende kamptoelating aan de leiding.

Terugbetaling CM

Via de terugbetaling van de CM kan je 5 euro per dag (of omgerekend 55 euro in totaal) terugkrijgen als je een volledig kamp meegaat. Vergeet deze dus zeker niet in te vullen en aan ons te bezorgen. Het enige wat jij moet doen is je gegevens invullen, het document aan ons geven voor de handtekening (de andere gegevens staan er standaard op bij een volledig kamp) en daarna de brief posten in een witte brievenbus van de CM. Simpel toch?! Vergeet deze dus zeker niet! Het formulier van de CM vind je tevens als bijlage van deze Maximaal.

Europese ziekteverzekeringskaart

Aangezien we dit jaar ook naar Nederland gaan en dus een stukje van het kamp in het buitenland verblijven, moet je ook beschikken over een Europese ziekteverzekeringskaart. Zorg dus zeker dat dit in orde is tegen het kamp!

Op 21 juli spreken we af om 8u STIPT, zodat we om 9u kunnen vertrekken. Zorg dus dat je op tijd komt om je spullen te brengen en alle nodige documentatie mee hebt voor het begin van een geweldig kamp!!!!!!

Tot op het kamp!!!!!

Fietscontrole : Zondag 10 juli 2022

Om het kamp voor iedereen vlot te laten verlopen, willen we er zeker van zijn dat ieders fiets in goede staat is. Daarom voorzien we een gratis fietscontrole aan het lokaal. Dit zal komende zondag doorgaan tussen 14h00 en 16h00. (Dit is een andere datum dan in de Maximaal vermeld staat. Het werd verzet om overlap met een korfbalevenement te vermijden.)

Wat houdt het in? We controleren of je remmen en versnellingen goed zijn afgesteld, of je fietslichten werken, of je zadel op een goede hoogte staat. Met een kleine herstelling kunnen we je veiligheid verhogen of je weerstand verlagen.

Heb je geen bidonhouder, fietsbel of fietsverlichting, dan raden we sterk aan om dit aan te kopen. Hiervoor voorzien we een groepsaankoop. We bekijken zondag samen wat je nodig hebt, of je laat al voor zondag weten wat je wil kopen. Hieronder zie je enkele relevante fietsonderdelen. We zullen deze onderdelen op jouw fiets installeren op dag 1 van het kamp (of vroeger).

BidonhouderBidonhouder (met velcro)FietsbelFietslampjes
€4,00€16,89€6,00€4,95

Ik kan echt niet wachten om op kamp te vertrekken!

Eindactiviteit : vrijdag 1 juli 2022

Het is spijtig genoeg weer tijd voor de laatste activiteit van het werkjaar. Zoals elk jaar organiseren we een BBQ.

Het concept blijft hetzelfde als vorig jaar:

Het begint om om 19 uur aan de lokalen, waar we dan kunnen genieten van een lekkere BBQ en randanimatie. Voor de BBQ is het de bedoeling dat je je eigen vlees mee neemt en wij de groentjes voorzien. Als je je niet kan inhouden mag je ons altijd komen helpen om 17 uur met de voorbereidingen.

De BBQ is zoals altijd gratis, buiten de drank en het eigen vlees.

Zomerbar : 25 - 26 juni 2022

Deze vrijdag is er spijtig genoeg geen activiteit op de klj maar 25 juni (vanaf 14u) en 26 juni (vanaf 11u) is er wel weer de tweede editie van onze geweldige zomerbar!!!!!!

We weten dat jullie allemaal afkomen, maar neem zeker je vrienden, ouders, grootouders of lief mee en geniet samen van een gezellig hapje en drankje in een zomerse setting. Voor de jongsten voorzien we ook weer een springkasteel!

We hebben een paar weken geleden een werklijst gedeeld in onze fb gorep die al redelijk vol is maar als je vrij bent op de momenten waar er nog gaten zijn ben je altijd welkom om je naam er nog tussen te schrijven zodat het weekend nog vlotter verloopt!

Werklijst: https://docs.google.com/spreadsheets/d/16IJWKOHWEnzFcPSOs3RUo8yaD6hajdzT/edit#gid=846941864

Groetjes en tot op de zomerbar!!!

Fietsactiviteit : vrijdag 17 juni 2022

De fietsactiviteit is de volgende op de kalender. Ideaal om je benen klaar te stomen voor het kamp. Nu verwacht je misschien een lange fietstraining, maar dat zal het niet zijn. Is het dan een spel in groepjes, een soort dorpsspel met de fiets? Ook niet. We maken een fietstocht in groep en we stoppen enkele keren onderweg voor een kort fietsspelletje.

Neem zeker een drinkbus mee en vraag bij je ouders of je een reserve binnenband voor je fiets in huis hebt.

Studieruimte juni-examens

We hebben het bij KLJ Lubbeek al vaak bewezen: samen afzien is leuker dan alleen. Om die reden steken we onze blokkende leden graag een hart onder de riem tijdens de lastigste periode van het jaar: de examens.

Omdat studeren in groep zowel de productiviteit als de teamsfeer bevordert, stellen we tijdens de komende drie weken graag het KLJ-lokaal ter beschikking als studieruimte voor onze leden. We hebben er als leiding naar gestreefd het lokaal zo vaak als we kunnen open te stellen, meestal van 9u 's morgens tot 18u 's avonds . Hieronder vind je een overzicht van de exacte uren.

Groen = open van 09:00 tot 18:00
Oranje = open van 13:00 tot 18:00
Rood = gesloten

Heel veel succes met de examens en hopelijk tot snel!

Het leven zoals het is ... Hereford fokkerij : vrijdag 10 juni 2022

Deze vrijdag is het weer tijd voor een klassieker onder de KLJ-activiteiten. In de reeks 'Het Leven Zoals Het Is' zetten we een stapje in de wereld en verruimen we onze blik, door op bezoek te gaan bij een lokaal bedrijf. Dit jaar gaan we naar de Hereford fokkerij Paependaalhoeve in Boutersem.

"De hereford is een runderras dat oorspronkelijk afkomstig is uit het zuidwesten van Engeland. Rond de marktplaats Hereford ontwikkelde zich in de tweede helft van de achttiende eeuw dit karakteristieke harde en duurzame vleesrund, dat dusdanig populair werd dat het is uitgegroeid tot het meest voorkomende vleesveeras ter wereld."
(https://www.herefordfokkerijpaependaalhoeve.be/hereford-ras)

Trek voor deze uitstap zeker je KLJ-kleding aan! Daarnaast neem je best ook laarzen of schoenen die vuil mogen worden mee. Het lokaal is open vanaf 19u30. We vertrekken om stipt 20u, dus kom zeker op tijd.

Zweethutten : vrijdag 3 juni 2022

Na een vermoeiend dorpsspel vorige week, is het deze vrijdag tijd om het wat relaxter aan te doen. Echte KLJ'ers weten natuurlijk dat er geen betere manier is om eens heerlijk te ontspannen dan uitrusten in een zelfgemaakte zweethut. Het is overigens ook de perfecte studiepauze voor iedereen die examens heeft!

Wat is een zweethut?

Als je nog nooit van een zweethut gehoord hebt, is het vrijdag de ideale gelegenheid om hier eens kennis mee te maken. Een zweethut is een grote tent die we maken met stokken en dekens. Door daarna water over hete stenen te gieten, loopt de temperatuur snel hoog op en kunnen we samen genieten van onze eigen gezellige sauna.

Wat moet ik meebrengen?

In de zweethut kan het net zo warm worden als in een echte sauna. Neem dus zeker zwemkleding en een handdoek mee. Wie wil kan na de activiteit een verfrissende douche nemen in het lokaal. Heb je daarnaast nog oude dekens thuis liggen die je niet meer gebruikt? Neem die dan zeker ook mee.

Het lokaal is open vanaf 19u30, de activiteit begint om stipt 20u. Tot vrijdag!

Dorpsspel : vrijdag 27 mei 2022

Weet jij wat de komende KLJ-activiteit is? Goh, ik neem er even de kalender bij. Wacht hoor ... Oh, het is een dorpsspel!

Dat is nu toevallig één van mijn favoriete activiteiten. Een echte klassieker ook. Ik ben wel een dorpskenner zou ik durven zeggen, maar dat is niet altijd genoeg om het dorpsspel te winnen. Tijdens het spel maak je echt het verschil. Ik ga mij er alvast voor klaarmaken. Met mijn jaren aan ervaring kan ik je wel enkele tips geven hoor. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat je je gsm gaat nodig hebben. Zorg er dus zeker voor dat die is opgeladen als de activiteit begint. Ik herinner mij ook dat je er soms voordeel uit haalt als je KLJ-kledij aanhebt. Om in het dorp herkend te worden als jeugdvereniging, maar ook voor opdrachten die bij het spel horen. Wandelschoenen zijn zeker geen must, maar ik zou ze toch aantrekken als je er hebt.

Het spel begint op vrijdag om 20h00 aan het KLJ-lokaal. Tot dan!

Om in de sfeer te komen, heb ik enkele weetjes over Lubbeek.

Wist je al dat de gemeente Lubbeek een vlag heeft?

Wist je ook dat Lubbeek een volkslied heeft? Dat vind je hier.

Voor geïnteresseerden heb ik een foto van Lubbeek aan het einde van de jaren '70. Kijk gerust eens rond en zoek naar verschillen met hoe het er vandaag uitziet. Ik herken bijvoorbeeld het oude KLJ-lokaal, helemaal bovenaan in beeld.

Fietskamp doorheen Vlaanderen en Zuid-Nederland : 21-31 juli 2022

Net zoals elk jaar, gaan we ook dit jaar weer op kamp en dit van 21 tot en met 31 juli 2022. Dit jaar wordt het echter wel een heel speciaal kamp: we maken er een hele rondreis van door Vlaanderen en (Zuid-)Nederland. En meer nog: we doen dit met de fiets !

Je kon er alles over horen op onze infoavond, maar wie alles nog eens rustig opnieuw wil overlopen, kan hier de presentatie opnieuw bekijken

Het wordt een "once in a lifetime"-beleving, want geef toe: wanneer krijg je zo een kans nog eens opnieuw?

Op tijd inschrijven is echter een noodzaak. Je inschrijving en betaling moet ons ten laatste op 15 mei bereiken, zodat we alles in orde kunnen brengen. Klik dus onmiddellijk door op deze link, vul je gegevens in betaal je kampgeld. Een paar weken voor ons vertrek, krijg je dan nog eens alle details doorgestuurd.

Aangezien we toch heel wat uurtjes op onze fiets zullen doorbrengen, voorzien we voor wie dat wil vooraf een paar fietstochtjes, waarin we gradueel het aantal kilometers zullen opdrijven. Zo zorg je er voor dat je op kamp geen last zal hebben van zadelpijn. Deze gaan door op:

 • Zaterdag 16 april om 14u00
 • Zondag 1 mei om 14u00
 • Zaterdag 14 mei om 14u00
 • Zondag 22 mei om 13u30
 • Zaterdag 28 mei om 13u30

Camping KLJ : vrijdag 20 mei 2022

Voor het eerst in geruime tijd
houden we voor de gezelligheid
een ludieke kampeeractiviteit.

We zitten uur na uur
In het licht van het vuur
zoals het hoort in KLJ-cultuur.

Noem mij geen onheilsprater,
maar kijk omhoog en zie theater.
Met dit weer valt alles in het water.

Zit dat efjes mee.
Onze leiding heeft een idee.
We houden het binnen
en bouwen van tafels, touw en linnen
ons plekje van comfort
en we noemen het ons fort.

Een kussen, deken, matje, muziekinstrument
en eventueel een volledige tent.
Dat neem je mee als je KLJ-er bent.

Lig je nu al lang te smachten,
maar kan je niet met ons overnachten,
kom dan toch, want er staat te wachten
een avond met liederen, snacks en een machtige sfeer.

Kan je wel, dan vragen we je om te komen indoor kamperen. Wat neem je mee? Slaapgerief, een instrument en alles wat je kan gebruiken bij het bouwen van een fort. Een ontbijt hoef je niet mee te nemen. Dit voorzien wij.

We beginnen eraan op vrijdag om 20h en de wekker staat op zaterdag om 9h.

Karaoke Night : vrijdag 13 mei 2022

Na een succesvolle editie van ons Moederdagontbijt, is het tijd om nog eens goed te ontspannen. De leiding heeft dan ook weer een topactiviteit voor jou voorzien. Begin je stem al maar op te warmen, want deze vrijdag staat onze enige echte Karaoke night op het programma!

We hebben echter nog meer in petto, want op deze dag zullen we ook de verjaardag vieren van niemand minder dan onze geweldige hoofdleiding! Bereid je dus maar voor op een leuk feestje!

Zijn er liedjes die absoluut niet mogen ontbreken in onze Karaoke-playlist? Laat het zeker weten aan Nathan, dan zorgt hij dat jij kan meezingen met je favoriete hits.

Het lokaal is open vanaf 19u30. Om stipt 20u starten we met zingen. We gaan door tot zelfs de meest fanatieke leden geen noot meer kunnen uitbrengen, dus houd er rekening mee dat de activiteit wat langer kan uitlopen. Wie vroeg naar huis wil, mag wel beschikken vanaf 22u.

Moederdagontbijt : 7 en 8 mei 2022

Ontbijt aan huis

Dit weekend zal helemaal in het teken staan van één van de belangrijkste en meest bekende evenementen van KLJ Lubbeek. Voor de 20ste keer organiseren we namelijk ons Moederdagontbijt. De bestellingen zijn geteld, maar voor het verdere verloop van het evenement rekenen we nog op de hulp van jou.

Door het Moederdagontbijt zal er op vrijdag 6 mei geen normale activiteit zijn. Het lokaal zal wel open zijn vanaf 20u00. Iedereen is dus meer dan welkom voor een gezelschapsspel, een drankje aan de toog of een spelletje kickeren.

Op zaterdag 7 mei verzamelen we om 19u00 om de ontbijtdozen klaar te maken. Als we met voldoende volk zijn, is dit werk heel snel gedaan. Aansluitend kijken we nog een leuke film in het lokaal.

Op zondag 8 mei brengen we de bestelde ontbijten tot bij de mensen thuis. We verzamelen hiervoor aan het lokaal om 6u30. Kom zeker met de auto als je een rijbewijs hebt, want we hebben voldoende chauffeurs nodig om alle bestellingen rond te kunnen brengen. De kosten voor de benzine worden terugbetaald door KLJ. Ook als je geen rijbewijs of auto hebt, is je hulp natuurlijk zeer gewild.

We hopen je dit weekend zeker te mogen verwelkomen in ons lokaal. Alvast bedankt voor je hulp!

Merre en de schepping : vrijdag 29 april 2022

Na drie weken van speciallekes staat er nog eens een vrijdagse activiteit op het programma. Allen daarheen, want de activiteit zelf zal ook speciaal zijn. Misschien denk je dat je de wereld rondom je ondertussen wel kent, maar na vrijdag zal je inzien dat dat niet zo is. De meest simpele opdracht zal plots onmogelijk zijn. Verwacht je aan een afwisseling van wetenschapsweetjes en experimenten die vonken geven.

De activiteit start vrijdag om 20h stipt.

Flyeren voor het moederdagontbijt : vrijdag 15 april

Nog een kleine maand en het is weer zover ! Op zondag 8 mei (moederdag) organiseren wij ons “Ontbijt aan huis”. Het lokaal is uitzonderlijk al wat vroeger open omdat we het infomoment van het kamp van 19u-20u doen en daarna onmiddellijk vanaf 20u de Lubbeekse brievenbussen volsteken met onze prachtige flyers.

Gelieve indien mogelijk met de fiets te komen, dan gaat het flyeren sneller.

Uiteraard is dat niet het enige wat jullie al kunnen doen om het ontbijt te steunen. Bestel alvast zelf een ontbijt voor je eigen moeder/vader/voogd/lief en of grootouders en scoor zo twee vliegen in 1 klap.

Tot vrijdag!

Infoavond kamp + flyeren ontbijt : vrijdag 15 april 2022 om 19u00

We hebben supergoed nieuws, want je krijgt binnenkort alle informatie over hoe, wanneer en waar we op kamp gaan. Maar omdat we niet zomaar alles willen vrijgeven via mail, gaan we dit jaar op 15 april om 19u een infoavond houden in het lokaal.

Hier geven we een korte presentatie van wat er allemaal voor jou op de kampplanning staat en beantwoorden we al je vragen.

Daarna hebben we natuurlijk nog een flyeractiviteit voor het Moederdagontbijt waar je zeker ook naartoe moet komen!

Vergeet niet dat je ouders ook altijd welkom zijn, moesten zij ook nog met een paar vragen zitten.

Expeditie Gilis en Govaerts : dinsdag 12 april 2022

We hebben als KLJ de kans gekregen om deel uit te maken van Expeditie Gillis en Govaerts, een kampeerevenement waarmee MNM een bos zal aanplanten. Al fietsend voorzie je stroom voor de radio-uitzending en steun je dit project. Er zijn drie fietsen die wij als groep gedurende drie uur bezetten. Je vindt de uitnodiging verderop in dit bericht.

Concreet, worden we verwacht op dinsdag 12 april, om 17h45, aan Huize Chartreuze (Dutselhoek 47 - HOLSBEEK). We vertrekken om 17h10 met de fiets aan het KLJ-lokaal. Kan je er zo vroeg niet bijzijn? Geen probleem, je kan ook later aansluiten. Voor verdere vragen kan je altijd terecht bij de leiding.

Opkikker : 8-10 april 2022

Als tweede ledenweekend gaan we naar Opkikker. Dit is een niet te missen tweejaarlijks nationaal leidingsweekend van KLJ waar ook de plus-16 naartoe mag. Alle bestuursleden en leiding uit alle KLJ-afdelingen zijn welkom. Van vrijdagavond tot zondagnamiddag worden er vele workshops en leuke activiteiten georganiseerd. Kortom: Opkikker is écht een moment van gezellig samenzijn, uitwisseling en nieuwe vrienden maken!

Aangezien we het weekend niet zelf organiseren, zal het er iets anders aan toe gaan dan je gewend bent. Wat gaan we nu juist doen, vraag je je dan natuurlijk af? Een kort overzicht van het programma:

Vrijdag
Onthaal
Kennismakingsspel
Openingsshow
Barmoment
Zaterdag
Workshops (voor- en namiddag
Nationaal Congres of Verfrissingsmoment
K-moment
Interactieve show
Fuif
Zondag
Massaspel
Barbecue en infomarkt
Slotshow

Zoals je ziet, volgen we op zaterdag in de voormiddag en namiddag workshops. Deze kan je kiezen uit een lijst van weinig tot zeer actief, en van kort tot lang. Het is de bedoeling dat iedereen de workshops volgt. Je mag dus kiezen wat je zelf leuk vindt.

Concreet: zaterdagvoormiddag volg je twee workshops van 1 uur of één van 2u30. Ook in de namiddag moet je deze keuze maken. KLJ Nationaal maakt de verdeling wie welke workshops uiteindelijk gaat volgen.

Klik op https://www.klj.be/opkikker#alle-workshops-op-een-rij om de pagina uit met alle workshops te zien. Je kan hier telkens een korte inhoud lezen en je komt te weten of het intensief is op niet. Via https://forms.gle/US1QuqVpwjSPXf5s6 kan je je top 5 lange en top 5 korte workshops aanduiden en naar ons doorsturen zodat wij je kunnen inschrijven voor dit geweldige weekend.

Belangrijk om te weten is dat we met KLJ Nationaal op weekend gaan en we natuurlijk hun leefregels volgen. De belangrijkste sommen we even op:

 • Actief deelnemen
 • Je verlaat het terrein niet zonder toestemming, wie mee gaat blijft van vrijdag tot zondag.
 • Geen eigen alcohol toegelaten
 • Drink op verantwoorde wijze
 • Slaap alleen 's nachts en in je toegewezen paviljoen
 • Vanaf 22u is het stil in ieders paviljoen
 • Fris en monter aan het ontbijt
 • Roken is enkel toegelaten tijdens de pauzes
 • GSM-gebruik is enkel toegelaten tijdens de pauzes

Praktisch

Data: van 8 tot 10 april 2022

We verblijven in de Hoge Rielen

Vertrekuur geven we nog mee (van vrijdagavond tot zondagnamiddag)

De kostprijs bedraagt 45 Euro

Wat neem je mee?

 • KLJ-sjaaltje en -kledij
 • Kleren die vuil mogen worden
 • Dekbedovertrek
 • Kussensloop
 • Slaapzak
 • Drinkbus
 • Geld voor het barmoment

Hoe schrijf je je in?

 1. Je vult de Google form in waarin je je workshops aanduidt.
 2. Je stort het geld op de rekening van de KLJ (BE64 7343 6000 0452)

De deadline voor je inschrijving voor Opkikker is 19 februari.
Heb je nog andere vragen, mag je deze ook steeds aan ons stellen.

Jokes on you : vrijdag 1 april 2022

Het is met een gebroken hart, dat ik jullie deze mail stuur, maar op 29 maart werd er ons gemeld dat er in ons lokaal was ingebroken. We weten niet wie het heeft gedaan en zijn al met de politie in contact gekomen om de daders zo snel mogelijk terug te vinden.

De staat van het lokaal is zo rampzalig dat we er deze vrijdag (1 april) spijtig genoeg geen activiteit kunnen laten doorgaan. We brengen jullie zo snel mogelijk op de hoogte, als we een vervanglocatie hebben zodat we ons deze vrijdag toch nog kunnen amuseren.

Via deze link kunnen jullie ook de staat van het lokaal zien: https://youtu.be/7mL5HKYFYpE

Veel liefs
en hopelijk tot vrijdag!

Cantus : vrijdag 25 maart 2022

Het moment is aangekomen! De legendarische KLJ cantus staat voor de deur!!! Wat is nu eigenlijk een cantus? Het woord ′cantus′ betekent in het Latijn zang, wij gaan dus allemaal samen gezellig zingen! Om onze stembanden te smeren gaan we natuurlijk ook samen drinken en klinken, zodat we verder kunnen zingen :). Tijdens de cantus mag je dus uitzonderlijk tijdens de activiteit drinken. Wij bieden tijdens de cantus bier, Passoa en water aan.

LET OP : Cantussen lopen meestal een beetje uit. We stoppen de cantus rond 23u! (en vaak is erna nog een feestje dus blijf gerust wat langer ;)

VEILIGHEID : Als je drinkt, zorg dat je verantwoordelijk blijft, zorg eventueel voor een BoB om terug veilig thuis te graken.

Als je, zoals wij, niet kan wachten met zingen, oefen dan zeker eens dit liedje! En favoriet van velen : https://www.youtube.com/watch?v=L_hFw_cWg9U
(We zingen in een aantal verschillende talen, zoals je in de video kan zien, maar laat je daardoor niet afschrikken. Cantussen zijn super tof!)

Zaalsport : vrijdag 18 maart 2022

Deze vrijdag staat er weer een toffe activiteit gepland: zaalsport! Ik hoor je nu al denken: "eikes zaalsport!". Maar dat is helemaal niet vies, dat is just heel tof! We gaan ook niet zomaar voetbal spelen maar ook sporten zoals ‘Kio Rahi’ en ‘Kho Kho’. Deze sporten zijn populair in Nieuw-Zeeland en India en wij gaan er voor zorgen dat deze sporten ook populair worden in Lubbeek. Ik kijk er al vast naar uit!

Afspraak om 20u aan de lokalen, zoals gewoonlijk.

Wij vertrekken van de lokalen naar de sporthal van het schooltje.

DUS ZORG DAT JE OP TIJD BENT !

Dierentuin : zaterdag 12 maart 2022

Op zaterdag 12 maart gaan we op uitstap! We trekken dan met z'n allen naar de ZOO van Planckendael. Om een zicht te hebben op het aantal deelnemers, vragen we je om je in te schrijven. Dit kan tot en met dinsdag 8 maart via deze link: https://forms.gle/AceHurRnh2LQXS7PA.

Hoeveel kost het ?

De kostprijs voor deze uitstap bedraagt €10, over te schrijven naar de rekening van KLJ Lubbeek (BE64 7343 6000 0452). Dit is inclusief toegang tot het park en vervoer.

Wat neem je mee?

 • Een lunch
 • Iets om te drinken
 • Eventueel regenkledij en/of paraplu

We spreken af op zaterdag 12 maart om stipt 9:00 uur aan het KLJ-lokaal! We verwachten terug te zijn rond 18:00 uur.

De energie(r)evolutie : vrijdag 4 maart 2021

Wat we wekelijks doen op vrijdagavond is ons amuseren, leven van het groepsgevoel en stiekem ook wat bijleren. Dit keer doen we niets anders. We zetten onze tanden in een interactief spel dat werd samengesteld door Greenpeace. Pas op! Noem het spel niet zomaar een spel. Het is een simulatie waarin jouw daden gevolgen hebben en waarin je moet leven met de gevolgen van anderen. Ben je nu actievoerder, politicus of een gewone burger? Vanuit jouw rol draag je op je eigen manier bij aan de klimaatkwestie. Ben je klaar om je stempel te drukken en behaal je je doelen? Ik ben alvast klaar en ik wacht jullie enthousiaste ideeën en daden op.

Afspraak aan het lokaal op vrijdagavond, om 20h00. We doen meteen een oproep om met de fiets of de bus te komen, want jeugdig en landelijk dat zijn wij. En wees op tijd, want we moeten NU actie ondernemen.

Wil je goed voorbereid zijn? Wil je weten wat fossiele brandstoffen zijn? Hoe het broeikaseffect werkt? En waarom dit zo'n hot topic is? Bekijk dan de volgende korte video: Klimaatverandering: Een animatie.

Geen activiteit : vrijdag 25 februari 2022

Komend weekend gaat de leiding op bestuursweekend. We gaan vergaderen over onder andere het verdere verloop van het werkjaar, de komende evenementen en het kamp. Er zal dus geen normale activiteit doorgaan op vrijdag 25/02.

Battle der KLJ-leden : vrijdag 18 februari 2022

Volgende vrijdag staat de Battle der KLJ-leden op het programma. Hier zal je, ieder voor zich, moeten strijden, door individuele spel- en sportactiviteiten zo snel mogelijk tot een goed einde te brengen.

Versoepelingen coronamaatregelen:
Vanaf vrijdag schakelen we naar code oranje. Voor KLJ Lubbeek betekent dit dat we terug op een normale manier activiteiten kunnen doen. Er moeten geen mondmaskers meer gedragen worden en ook het sluitingsuur wordt afgeschaft.

Cook & mix : vrijdag 11 februari 2022

Vrijdag 11 februari is het weer tijd voor een geweldige activiteit!

We hebben op kamp gezien dat er al een paar keukenprinsesjes op de klj zijn, maar nu zijn we ook benieuwd of er mixologen zijn onder onze leden.

Het lokaal is vanaf 19:30u open en de activiteit start STIPT om 20u.

Heptathlon : vrijdag 4 februari 2022

Weet je het nog? De olympische spelen in Tokio, een half jaartje geleden? België behaalde er 3 gouden medailles, waaronder die van Nafi Thiam in de zevenkamp.

Wist je dat ze over 1m92 sprong, dat ze 6m60 ver sprong en dat ze een speer 54m68 ver wierp? Indrukwekkend he, maar eigenlijk kan ik dat ook. Eigenlijk kunnen wij dat allemaal. Kom vrijdag en ik bewijs het. Er komen ook ludiekere onderdelen aan bod.

We vertrekken om 20h00 aan het lokaal naar de sportvelden aan de Gellenberg. Trek zeker je sportschoenen aan.

Sportieve groeten en tot vrijdag

Bird box : vrijdag 28 januari 2022

In een bosrijk buitengebied ergens in een post-apocalyptisch Noord-Amerika, maak je angstig geblinddoekt en met vogeltjes in een doos, een lange gewaagde reis over een gevaarlijke rivier in een bootje. Je gaat als groep goed moeten samenwerken door jullie blinddoek niet af te doen, anders sterf je.

Hopelijk kan je deze uitdaging aan en geraken we allemaal veilig over de rivier.

De activiteit begint om 20u en vanaf deze vrijdag is het sluitingsuur verlaat tot 24u!!!

Lasershoot : vrijdag 21 januari 2022

Deze vrijdag staat er weer een topactiviteit gepland, we gaan namelijk lasershooten!

De activiteit zal buiten plaatsvinden aan het lokaal. Voorzie jezelf dus van warme kleding en schoenen die vuil mogen worden. Ook een zaklamp kan handig zijn. Iedereen is welkom vanaf 19u30, we beginnen met de activiteit om stipt 20u.

Tot vrijdag!

World War III

Deze vrijdag zullen wij de wereld verbeteren. We trekken naar Afghanistan om er mensen te bevrijden van de Taliban. Al jarenlang is het een van de meest bevochten gebieden ter wereld, maar dit jaar hebben vele landen hun troepen teruggetrokken. Bijgevolg kreeg terreurgroep Taliban vrij spel om het land over te nemen.

Wij reizen naar Afghanistan en doen een poging om er zoveel mogelijk mensen te evacueren. Bereid je voor op een avontuurlijke activiteit en trek je stoere laarzen aan.

We beginnen zoals steeds om 20h00, maar je bent al welkom vanaf 19u30.

Sjorren : Vrijdag 7 januari 2022

We hopen dat jullie hebben kunnen genieten van de vakantie, jullie familie en de feestdagen, die de voorbije weken zijn geweest. Maar nu, na 3 lange weken zonder klj, beginnen we er deze vrijdag opnieuw aan met een superleuke activiteit! We gaan sjorren!

Door de huidige coronamaatregelen zal ook deze vrijdag de activiteit terug buiten doorgaan. Zorg er dus voor dat je je warm genoeg kleedt.

We beginnen om 20u aan het lokaal!

Kerstfeestje : Vrijdag 17 december 2021

Vrijdag 17 december vindt ons jaarlijks kerstfeestje plaats. We voorzien lekkere hapjes en drankjes, een leuk spel en natuurlijk een supergezellige kerstsfeer!

Door de huidige coronamaatregelen zal het kerstfeestje buiten plaatsvinden in een tent. We voorzien enkele vuurtjes om op te warmen, maar kleed je zeker warm genoeg.

Jullie zijn allemaal welkom vanaf 20u.

Stress Out : Vrijdag 10 december 2021

Deze vrijdag gaan we helemaal relaxen door ons volledig uit te leven in sport! en Yoga! Wat heb je hiervoor nodig? Doe zeker beweegbare kledij aan, neem sportieve schoenen mee en kleed je warm aan om eventueel het weer te trotseren. Wat gaan we doen? Uiteraard Yoga maar ook sporten waarvan je waarschijnlijk nog nooit hebt gehoord zoals keltisch footbal, Kio Rahi en Kho Kho! Wij met de leiding hebben er alvast zin in jij ook?

!!!Aandacht!!!

De activiteit is op verplaatsing. We vertrekken om 19:45 aan het lokaal of je komt om 20u naar de desbetreffende locatie (wordt nog meegedeeld)
Het einduur van de activiteit is om 21:30!

De activiteit gaat volledig buiten door, dus neem zeker regenkledij mee en kledij dat je warm houdt.

Corona-update : Weer strengere regels voor KLJ

Vrijdag kwam het Overlegcomité van de federale overheid opnieuw samen om strengere coronamaatregelen te nemen. Ook voor het jeugdwerk zijn er nieuwe regels en die gelden vanaf zaterdag 4 december. KLJ is teleurgesteld, want plots wordt er een onderscheid gemaakt tussen sport, cultuur en jeugdwerk. Dat leidt tot enkele vreemde situaties. We geven je een overzicht:

 • Binnenactiviteiten zijn verboden, buitenactiviteiten zijn wel nog toegestaan.
 • Al wie eventjes in het KLJ-lokaal moet zijn (bijvoorbeeld om naar het toilet te gaan) en 6 jaar of ouder is, moet binnen een mondmasker dragen.
 • Als KLJ-afdeling kan je wel nog binnen sporten in een grote en goed geventileerde zaal, bijvoorbeeld voetbal of basketbal. Als je niet aan het sporten bent, moet je een mondmasker dragen.
 • Tijdens buitenactiviteiten hoef je geen mondmasker te dragen.
 • Als je tijdens je activiteit eten of drinken verkoopt, doe je dat buiten en moet je je aan de horecaregels houden. Dat wil zeggen dat je moet stoppen om 23u en maximaal met 6 personen aan een tafel mag zitten.
 • Je draagt best een mondmasker als je in contact komt met externen. Denk daarbij aan ouders die hun kinderen ophalen. Vermijd ook samenscholingen aan je lokaal.
 • Overnachtingen zijn verboden.

Halloween : vrijdag 3 december 2021

Deze vrijidag is het weer tijd voor één van de beste klj-activiteiten: de halloweentocht!

Vrijdag zullen we griezelen en beven tijdens "een tocht door het donker".
Tijdens deze tocht zullen jullie ook eens bevoorraad worden, zodat jullie het zeker niet te koud krijgen.

Jullie zijn welkom vanaf 19.30u in het lokaal, waar we om 20u van start zullen gaan.
Vergeet zeker niet om stevige schoenen en warme kledij aan te trekken, want we gaan langs een paar onverharde wegen lopen tijdens onze spannende wandeling!

Griezelige groetjes

Filmavond : vrijdag 26 november 2021

Vrijdagavond om 20 uur kan je komen genieten van een heerlijke 'movie night'! Welke film we kijken, hangt volledig van jullie af. Stem daarom via deze link mee op de films die je graag wil zien:

Geen Facebook-gebruiker? Laat je voorkeur dan zeker weten via e-mail!

Titel Jaar IMDB-rating Meer info
Aladdin 1999 6.9 https://www.imdb.com/title/tt6139732/
Big Hero 6 2014 7.8 https://www.imdb.com/title/tt2245084/
Cruella 2021 7.4 https://www.imdb.com/title/tt3228774/
Free Guy 2021 7.4 https://www.imdb.com/title/tt6264654/
Jungle Cruise 2021 6.6 https://www.imdb.com/title/tt0870154/
Raya and the Last Dragon 2021 7.4 https://www.imdb.com/title/tt5109280/
Soul 2020 8.1 https://www.imdb.com/title/tt2948372/
The Greatest Showman 2017 7.6 https://www.imdb.com/title/tt1485796/
The Lion King 2019 6.8 https://www.imdb.com/title/tt6105098/
The Maze Runner 2014 6.8 https://www.imdb.com/title/tt1790864/

Comfortabel genieten van de film? Breng gerust een kussen en/of dekentje mee!

Toneel : vrijdag 19 november 2021

We doen met de klj soms ook culturele activiteiten en deze vrijdag is het weer zover we gaan namelijk naar het toneel!

Dit najaar kunnen we genieten van de komedie “Ge-tic-t”, geschreven door Laurent Baffie en geregisseerd door Steven Devillé.

In de wachtkamer van de wereldberoemde psychiater Dr. Stern wachten zes patiënten op hun langverwachte consultatie. Omdat de dokter vastzit op de luchthaven, besluiten de patiënten dan maar zelf een groepstherapie te organiseren. Met hilarische gevolgen!

Dit spetterende toneelstuk is helemaal gratis voor jullie. Dus schrijf je vlug in via toneel@kljlubbeek.be om te zeggen dat je met ons meekomt. Je kan je ten laatste op woensdag 17 november inschrijven.

Het bezitten van een covid safe ticket is ook verplicht om te kunnen komen naar het toneel!

Het toneel zelf begint om 20 uur. Dus we verwachten jullie om 19:30 uur aan het lokaal zodat we samen naar daar kunnen gaan. Kom je rechtstreeks naar de toneelzaal? Geen probleem, dan verwachten we je om 19:45 uur aan de toneelzaal.

League of Legends : vrijdag 12 november 2021

Vrijdag staat er ons een geweldige activiteit te wachten vol magie! We duiken in de wereld van LOL, ook wel League Of Legends genoemd. Het is een fictieve wereld waarin veel helden en slechteriken rondlopen, genaamd Champions. Deze vrijdag ga jij jouw eigen champion mogen kiezen en vechten tegen verschillende monsters. Je krijgt meerdere opdrachten om je champion sterker te maken en misschien ben jij dan de eerste die de BOSS fight aankan?!

Boerenweekend : 5 - 7 november 2021

Beste boeren, boerinnen en leden,

Zoals jullie allemaal in de Maximaal konden lezen, gaan we binnenkort al op weekend! We vertrekken op vrijdag 5 november om 18u30 uur en komen zondag 7 november terug om 18 uur. Dit jaar gaat het weekend weer in thema zijn. Dit jaar wordt het een boerenweekend! Schrijf je vlug zo vlug mogelijk in, zodat je mee kan hakken en ploegen op ons weekend!

Het adres voor het geweldige weekend:

De Schalmei
Achtel 83 A
2310 Rijkevorsel

De prijs voor dit all-in weekend van pret en plezier bedraagt 45 euro.

Maar hoe schrijf je je nu in ? Dat doe je door eerst een mailtje te sturen naar weekend@kljlubbeek.be om te zeggen dat je mee gaat. Dan stort je het bedrag op de rekening BE64 7343 6000 0452 met als mededeling “Inschrijving weekend naam achternaam”.

(Heb je dan nog training of iets dergelijks, laat dan iets weten aan de leiding en dan zoeken we een oplossing.)

Wat moet je zeker meenemen:

 • Slaapgerief: onderlaken, kussensloop, slaapzak of laken en deken
 • Toiletgerief
 • Persoonlijke medicatie
 • Gewone kledij en sportieve kledij
 • Rugzak(je)
 • KLJ-sjaaltje, T-shirt, pet, ...
 • Kledij die vuil mag worden
 • 10 Euro poef voor de bar-time 's avonds
 • Zaklamp

Gezelschapsspelen : vrijdag 29 oktober 2021

Vanwege ziekte kan de geplande League of Legends activiteit morgen helaas niet doorgaan. Deze wordt verplaatst naar een latere datum, en voor morgen voorzien we een alternatief.

Iedereen is van harte welkom voor een gezellige gezelschapsspelletjesavond! Op algemeen verzoek zal er daarnaast ook gedanst kunnen worden met 'Just Dance'.

Karen Silkwood : vrijdag 22 oktober 2021

Beste,

Karen Silkwood was vakbondsafgevaardigde in een bedrijf dat splijtstofstaven voor kerncentrales produceert. Op weg naar een geheime bijeenkomst van onze vakbond is ze met haar auto dodelijk verongelukt (zie foto’s).

Volgens de politie zou ze in slaap gevallen zijn achter het stuur van haar wagen. Is dat waar of niet ?

Vrijdagavond om 20u00 verwachten we de eerste informatie omtrent deze duistere zaak aan.

Concreet:
Het lokaal gaat open vanaf 19h30
De zoektocht naar de waarheid start om 20h00

Vriendjesactiviteit - Paardenrace : vrijdag 15 oktober 2021

Komende vrijdag staat de vriendjesactiviteit op het programma. Dat wil zeggen dat we de deuren van het KLJ-lokaal voor één keer openen voor een breder publiek dan alleen onze eigen leden. Hoe meer zielen hoe meer vreugd, dus vraag zeker aan je beste vriend(in) om vrijdag mee te komen!

Maar wat gaan we nu precies doen? Jullie zullen in duo's tegen elkaar strijden in een spannende paardenrace. Aan de hand van kleine opdrachten bepalen jullie hoeveel jullie paarden vooruitgaan. Wie als eerst over de finish geraakt, wint de race.

Het lokaal opent om 19:30. De activiteit begint om stipt 20:00.

Bosspel : vrijdag 8 oktober 2021

Vrijdag is het Bosspel! Wat houdt dat nu precies in? Bosspel is zoals het woord het zegt : een spel in het bos. DUS doe stevige schoenen aan en geen hakken. Voorzie ook regenkledij, voor het geval het regent. Kleed je warm genoeg want we blijven de hele tijd buiten! We vertrekken stipt om 20u aan de lokalen en gaan richting het Kalvariebos met de voetjes. Het lokaal is zoals gewoonlijk weer open vanaf 19:30u.

Pleinspelen : vrijdag 1 oktober 2021

Vrijdag is het weer een topper van een activiteit! PLEINSPELEN!!! De leiding is alvast enthousiast om nog eens goed te ravotten en we zijn er zeker van dat jij dat ook bent.
Doe zeker NIET je beste kleren aan. Je kan beter voor beweeglijke kleren gaan, die na de activiteit in de was mogen. Je wordt normaal niet vuil maar het kan altijd gebeuren bij pleinspelen (zeker als je iets competitiever bent hihi).

Wij spreken zoals gewoonlijk af aan de lokalen (Binkomstraat 12a, 3210 Lubbeek). Je bent welkom vanaf 19:30.

Start activiteit om 20u. Wees op tijd!!!

Tot vrijdag!

Startactiviteit : vrijdag 24 september 2021

.Na lang wachten is het eindelijk weer zover! Nog enkele nachtjes slapen en het nieuwe KLJ-jaar begint weer!
Tijdens het bestuursweekend heeft jouw favoriete leiding hard zitten werken. Bloed, zweet en tranen kwamen er aan te pas. Maar we hebben weer een geweldig jaar in elkaar gestoken voor jullie!

En zoals altijd is de start-/kennismakingsactiviteit de klassieker om het KLJ-jaar te openen.
Wat we precies gaan doen zal een verrassing blijven tot vrijdag.

Waar? Onze lokalen (Binkomstraat 12a, 3210 Lubbeek).
Wanneer? 24 september vanaf 20u en het lokaal zal open zijn vanaf 19u30 (met receptie).

Het lidgeld bedraagt nog steeds 25 euro voor de A-leden en voor de B-leden is het 15 euro. Je mag het ook altijd overschrijven naar het rekeningnummer BE64 7343 6000 0452 en vergeet je naam niet te vermelden. Cash betalen is ook een optie natuurlijk. Doe dit zo snel mogelijk a.u.b.

Ook dit jaar gaan we de betrokkenheid van de nieuwe leden proberen te vergemakkelijken met een peter- en metersysteem. Dit houdt in dat er voor elk nieuw lid een huidig lid gaat dienen als contactpersoon. Als peter/meter beantwoord je de vragen die jou pete-/metekindje heeft en stuur je hun soms een sms om hen in te lichten over de volgende activiteiten. Wie peter/meter wil worden, wordt om 19h30 aan het lokaal verwacht en zal daar nog meer informatie krijgen.

Tot vrijdag!!

Flyeren : vrijdag 17 september 2021

Hopelijk hebben jullie allemaal genoten van een deugddoende zomer(vakantie)! Binnenkort gaan we opnieuw van start, en het zou natuurlijk fantastisch zijn, als we dit jaar opnieuw een aantal leden aan onze geweldige KLJ-groep kunnen toevoegen.

De nieuwe leden komen echter niet vanzelf. Daarom spreken we op vrijdag 17 september om 20u af aan het KLJ-lokaal om te flyeren in Lubbeek. Wie kan, komt best met de fiets. Het weer is ons alvast goedgezind!

Naar goede gewoonte kan er na de activiteit opnieuw iets gedronken worden in het lokaal, deze keer zelfs zonder coronaregels of sluitingsuur.

Tot vrijdag!